Jumbons dunderskräll: ”Tänkte på Färjestad”

Tre mål av Nanny Ögren: Största skrällen i år

Foto: Per Wiklund
Nanny Ögren.
SPORTBLADET

SSL-jumbon Karlstad svarade för säsongens största skräll när man 7-3-vann mot topplaget Pixbo i Scandinavium.

Det efter att ha inspirerats av hockeylaget Färjestad.

– Kan de så kan vi, säger tremålsskytten Nanny Ögren.

Karlstad har haft en blytung säsong och ligger sist i SSL-tabellen efter drygt halva serien. Under hösten tog laget bara en seger.

Men när 2015 inleddes slog laget till med säsongens största skräll: 7-3-seger borta mot Pixbo.

Kolla in förutsättningarna inför matchen:

Pixbo 30 poäng, Karlstad 4 poäng.

Pixbos hemmafacit: 17 av 18 möjliga poäng.

Karlstads bortafacit: 1 av 21 möjliga poäng.

”Största skrällen i år”

– Jag håller med, det är största skrällen i år, säger Karlstad-forwarden Nanny Ögren, 21, som spädde på den osannolika statistiken med att skjuta tre mål efter att inte ha gjort ett enda mål på hela säsongen.

– Jag gjorde ett mål mot Telge, men det kom inte med i statistiken. Så det var extra skönt. Det var tre viljemål dessutom.

Ögren sköt viktiga 4-2 bara 47 sekunder in på sista perioden. Pixbo, som avlossade totalt 50 skott i matchen, fick in 4-3 men kom inte närmare så. Karlstad sköt sedan tre mål sista två minuterna.

– Vi hade storspel av Elin Forsberg i målet och vi hade inga dippar utan spelade bra i tre perioder. De ägde bollen i 70 % av matchen och hade ett gäng ramträffar, men vi orkade stå emot, säger Ögren.

Karlstad har varit tabelljumbo hela säsongen och för att vända trenden jämförde man sig med Karlstads hockeylag Färjestad inför matchen mot Pixbo.

”Oron är borta”

– Det är inte för sent att börja plocka poäng trots att halva säsongen har gått. Det har Färjestad visat och kan de så kan vi. Deras ledord är hårt jobb och stort hjärta, och det har vi anammat. De har inte legat lika illa till som vi, men det gäller att gilla läget och bara köra, menar Ögren. 

Klarar ni nytt kontrakt?

– Absolut. Vi har haft vissa tveksamheter innan, om truppen, om tränarna, men nu känns det som allt har satt sig. Oron är borta. Nu ska vi bara ösa på.

FAKTA

Uppsala–Jönköping 4–5 (0–3, 1–0, 3–2)

Uppsala: Frida Bäfve, Cecilia Erngren, Matilda Andersson, Linda Andersson. Jönköping: Felicia Glad 2, Stina Ander, Micaela Lundmark, Mathilda Groth Nilsson.

Publik: 188.

Kais Mora–Falun 6–4 (0–1, 4–1, 2–2)

Kais Mora: Moa Tschöp 2, Anna Wijk 2, Amanda Larsson, Therése Karlsson. Falun: Frida Lindgren 2, Cim Sjölander, Hanna Lindgren.

Publik: 648.

Pixbo–Karlstad 3–7 (1–1, 1–2, 1–4)

Pixbo: Sara Helin 2, Julia Larsson. Karlstad: Nanny Ögren 3, Linnéa Wallgren 2, Madeleine Elilä, Katrin Sjöberg.

Publik: 722.

Endre–Telge 9–3 (6–0, 2–1, 1–2)

Endre: Isabella Ström 2, Anna Jakobsson 2, Sara Steen 2, Olivia Ruthström, Malgorzata Pazio, Mikaela Målström. Telge: Sandra Seth, Charlotta Ekstrand, Jessika Hellsén.

Publik: 423.

Täby–Rönnby 4–13 (1–5, 0–5, 3–3)

Täby: Ellen Sjöström, Camilla Lundin, Elin Gillberg, Jennifer Stålhult. Rönnby: Susanne Riutta 3, Evelina Rösnäs 2, Adina Augustsson 2, Mira Wickman 2, Moa Schilström, Malin Wikström, Madelene Backlund, Linnéa Nilsson.

Publik: 155.

ARTIKELN HANDLAR OM