Elfte raka förlusten: ”Har ändå chansen”

Foto: Per Wiklund
Vidar Jonsson
SPORTBLADET

Sågade SSL-nykomlingen Höllviken fick en sensationellt bra säsongsstart.

Men det var då - efter förlusten mot mästarna Falun står laget nu på elva raka nederlag. 

– Vi ska göra allt i vår makt för att vända det här, säger tränaren Vidar Jonsson.

”Tidernas sämsta nykomling”.

Så stämplades askungesagan Höllviken, som rusat från division fyra till SSL på några få år, inför säsongen. Starten var dock sensationellt bra med tre raka hemmavinster, en megaskräll mot Storvreta och en tidig slutspelsplats.

Sedan har det dock gått tyngre. Efter 4-6-förlusten hemma mot mästarna Falun har Höllviken nu elva raka nederlag och ligger på nedflyttningsplats i tabellen, tre poäng ifrån säker mark.

Är askungesagan på väg att ta slut?

– Falun är världens bästa innebandylag och de behövde marginaler på sin sida för att vinna idag, vilket säger mycket om vår prestation. Hade de gjort sin maxprestation hade vi inte haft en chans, men det gjorde de inte samtidigt som vi var bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen, säger tränaren Vidar Jonsson.

– Vi har elva raka förluster och utifrån kan det verka som vi är i världens djupaste svacka och mår jättedåligt, men vi har faktiskt bra ”go” och stämning i laget. Vi visste på förhand att vi skulle tampas i botten och därför tär inte förlusterna lika hårt på oss som de kanske hade gjort på ett etablerat lag.

”Finns verktyg att vända skutor”

Jonsson, med gott om SSL-rutin i bagaget, har planen för avslutningen klar:

– Jag har coachat nederlagstippade lag i den här serien förr och det finns verktyg för att vända skutor. Det handlar i grunden om att freda egna målet och spela med enormt hjärta. Vi jobbar på det hela tiden, säger Jonsson.

– Inom vår grupp har vi hela säsongen pratat om att ha två lag bakom oss när serien summeras och det är inget som förändrats. Men för varje förlust och varje omgång som går så minskar chansen så vi måste vända på den här trenden väldigt snart.

Hur jobbigt är det att förlora?

– Vi har elva raka nederlag men ändå chansen att klara oss kvar. Det är det som betyder något. Vi ska göra allt i vår makt för att lösa det. Men det är klart att vi måste börja vinna innebandymatcher nu.

Kommer ni värva er ur krisen?

– Jag hade gärna värvat. Vi får se vad som händer. Jag säger inte mer än så.

FAKTA

Granlo–Kais Mora 8–4 (1–2, 2–1, 5–1)

Granlo: Andreas Lindqvist 2, Anton Samuelsson 2, Robin Nilsberth, Johan Samuelsson, Jesper Karlsson, Kristoffer Asp. Kais Mora: Filip Mbanza 2, Johan Widh, Alexander Hallvars Persson.

Höllviken–Falun 4–6 (0–2, 1–0, 3–4)

Höllviken: Daniel Persson, Johannes Wilhemsson, Pontus Karlson, Jacob Gullberg. Falun: Alexander Galante Carlström 3, Jonas Adriansson 2, Alexander Hallén.

ARTIKELN HANDLAR OM