Dahlerus gör comeback: ”Jag är ingen frälsare”

Dahlerus gör comeback: ”Jag är ingen frälsare”

Foto: BILDBYRÅN
Hermine Dahlerus.
SPORTBLADET

Redan i fredags så kunde Sportbladet avslöja att legenden Hermine Dahlerus, 38, gör comeback i Djurgården.

Nu bekräftar stjärnan att det är klart.

– Jag har bestämt mig för att hjälpa till, säger hon.

Förra veckan var turbulent för SSL-mästarna Djurgården då klubben tvingades bryta kontrakten med tränaren Lars Jedheim samt stjärntrion Emelie Lindström, Sandra Matsson och Ranja Varli eftersom man inte hade råd att betala deras ersättningar.

Sedan dess har en process pågått för att få kvartetten att stanna kvar ändå – men parallellt har man letat nya lösningar.

I fredags avslöjade Sportbladet att veteranen Hermine Dahlerus, tidernas bästa damspelare och stor landslagslegend, gör comeback.

”Jag har tvekat...”

Då var inte alla papper klara – men det är de nu.

– Jag har bestämt mig för att hjälpa till och spela efter den uppkomna situationen i klubben. Jag har tränat med laget en tid och de har velat att jag ska börja spela länge, men jag har tvekat. När det blev som det blev i klubben så ville jag hjälpa till att avsluta säsongen på ett schysst sätt, säger hon.

– Jag kommer inte att kunna ersätta de tre som lämnat. Jag är ingen frälsare eller räddare. Jag hoppas att kroppen håller och att jag är en godkänd spelare, inte mer än så. Jag hoppas att jag inte tappat allt.

Veteranen la av 2012, gjorde comeback under säsongen efter, men spelade inget ifjol. Meritlistan är dock smockfull och forwarden har vräkt in poäng genom åren.

”Hoppas det löser sig”

Nu kastas hon in i SSL där många av lirarna är runt 20 år och har vuxit upp med 38-åringen som idol.

– Jag tänker inte på det. Jag är inte den spelaren jag var i 30-årsåldern. Jag vill tona ner förväntningarna, säger hon.

Flera ”gamlingar” som gör comeback nu, en del säger att det är ett svaghetstecken för sporten?

– Jag kan förstå det. Men så länge gamlingarna platsar så kan jag förstå att klubbarna letar efter de lösningarna. För min del handlar det bara om att Djurgårdens trupp behöver fyllas ut.

Vad kan vi förvänta oss av säsongen för Djurgården nu?

– Vi får se. Jag spelar oavsett vad som händer, men jag hoppas att det löser sig med Lars och spelarna. Jag hoppas de vill fortsätta spela. Oavsett så har jag inga förväntningar om de är borta, det gäller i första hand att visa stolthet och slutföra säsongen på ett bra sätt.

Om de blir kvar, suktar du efter ett tionde SM-guld då?

– Vi får se (haha). Men främst tar jag en match i taget.

Hermine Dahlerus är spelklar till onsdagens match mot Huddinge.

ARTIKELN HANDLAR OM