Drömcomeback: ”Över förväntan”

Legendaren matchvinnare direkt

Foto: BILDBYRÅN
Djurgårdens Hermine Dahlerus.
SPORTBLADET

Hon hoppades hänga med i SSL-tempot.

Men comebackande Hermine Dahlerus gjorde mer än så: två mål och matchvinnare i derbyt mot Huddinge.

– Men det var lite ringrostigt, säger Djurgårds-forwarden.

I fredags avslöjade Sportbladet att Hermine Dahlerus, 38, gör comeback i SSL och Djurgården efter nästan två års frånvaro.

I måndags bekräftade legenden – en av tidernas bästa spelare – att det var klart och sa samtidigt att hon inte är någon frälsare, utan att hon spelar för att fylla ut Djurgårdens trupp efter spelarförlusterna veckan innan.

Men det blev en drömcomeback för storstjärnan.

Dahlerus sköt två mål inklusive matchvinnande 6-3 i Djurgårdens 7-5-seger mot Huddinge.

– Om man menar att jag lyckades peta in två mål och att vi vann så kan man väl kalla det drömcomeback. Men det kändes faktiskt ringrostigt, jag var inte helt och hållet där, säger 38-åringen efter säsongsdebuten. 

Tillbaka med polaren

Forwarden parades omgående ihop med tidigare vapendragaren Emelie Lindström som spelade fram till båda målen.

– Det är enkelt att spela med henne. Vi har spelat mycket ihop, säger Dahlerus, och beskriver målen:

– Det första var en passning av Emelie från bakom mål där jag var ganska fri i slottet och där jag fick en felträff vilket gjorde att bollen rullade in. Vid andra målet missade jag först bollen vilket ställde de flesta spelarna och gjorde att jag kunde dra in ett dragskott.

Hur bedömer du din comebackmatch?

– Den är godkänd, men det finns mycket mer att hämta. Det kommer ta lite tid. Det är framförallt närkampsspelet som inte fanns där. Sedan blev jag trött ganska fort.

Var du nervös innan?

– Nej, jag var faktiskt ganska lugn. Jag har satt låga förväntningar på mig själv och tar det som det kommer. Tidigare i karriären satte jag otroligt höga krav på mig själv, jag har alltid velat prestera och vara framstående, men det är annan situation nu. Jag försöker smyga in i det här

FAKTA

Djurgården–Huddinge 7–5 (1–1, 1–2, 5–2)

Djurgården: Matilda Sjödin 2, Hermine Dahlerus 2, Malin Eriksson 2, Therése Andersson. Huddinge: Sani Klinga 2, Carolina Malmstedt, Amanda Ahola, Sofie Karlsson.

Publik: 212.

ARTIKELN HANDLAR OM