Höllvikens skräll – vände och storvann

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Tolv raka förluster, inte en enda bortaseger och 0-3-underläge mot seriens formstarkaste lag.

Då vände Höllviken och vann med 9-4 mot Dalen.

– Det handlar mer om huvudet än spelet, säger stjärnan Johannes Wilhelmsson efter skrällen.

Det här var matchen som hade en given utgång: jumbon Höllviken kom till spel med tolv raka förluster och noll vinster på bortaplan mot hemmalaget Dalen som sopat rent under 2015 med fyra raka segrar, bland annat mot mästarna Falun.

Dalen sprang också iväg till 3-0 efter halva den första perioden.

Sedan hände något.

Höllviken knaprade in, kom ikapp och drog ifrån. Laget vann de avslutande 45 minuterna med 9-1 och matchen med 9-4.

Gjorde fem poäng

Mot alla odds.

– Det ska inte gå, men det gick, säger Höllviken-stjärnan Johannes Wilhelmsson som själv noterade hela fem poäng i den osannolika skrällsegern.

– Det är svårt att beskriva hur vi haft det med tolv raka förluster. Jag har aldrig varit med om något liknande och har aldrig spelat i något bottenlag. Det är oerhört tufft att förlora hela tiden och det var viktigt att bryta trenden. Vi måste börja vinna matcher om vi inte ska åka ur.

Tolv raka förluster och omgående 0-3 mot seriens formstarkaste lag, det borde ha knäckt er?

– De trodde väl att matchen var klar redan då, men så tänkte inte vi. Vi fick in ett mål i första perioden och två snabba i början av andra, då var det match igen. Vi tänkte inte så mycket egentligen, det brukar inte hjälpa. Vi bara spelade på.

”Enormt viktigt mål”

Wilhelmsson själv, som gör sin första SSL-säsong, sköt viktiga 5-4 med 14 sekunder kvar av andra perioden, och hade sedan klubban i de tre efterföljande målen i tredje perioden.

Snacka om matchvinnare.

– Ledningsmålet i andra perioden var enormt viktigt, det är inte många matcher vi haft ledningen så det var både skönt och annorlunda, menar forwarden.

Nykomlingen Höllviken – som rusat till SSL från division fyra på några få år – är nästjumbo i tabellen och är sex respektive sju poäng efter Granlo och AIK ovanför nedflyttningsstrecket med sju omgångar kvar.

– Jag kan inte spekulera i vilka chanser vi har, men ska vi ikapp några så är det Granlo. jag tror AIK kommer vinna fler matcher, säger Wilhelmsson.

– Vi har tre raka hemmamatcher framför oss, bland annat mot Kais Mora och Granlo, och de två matcherna blir otroligt viktiga för oss. Där måste vi lägga allt krut.

FAKTA

Dalen–Höllviken 4–9 (3–1, 1–4, 0–4)

Dalen: Ketil Kronberg, Martin Tokos, Viktor Nystedt, Johan Eriksson. Höllviken: Johannes Wilhemsson 3, Fredrik Sjöstedt, Jacob Gullberg, Pontus Karlson, Henrik Kronholm, Julian Nihlén, Mattias Andersson.

Publik: 1 218.

AIK–Sirius 5–3 (1–1, 2–0, 2–2)

AIK: Rickie Hyvärinen 3, Kevin Björkström, Johan Berg. Sirius: Johan Eriksson, Billy Nilsson, Erik Svensson.

Publik: 703.

Falun–Helsingborg 8–4 (4–3, 3–0, 1–1)

Falun: Jack Kvist 2, Johannes Larsson, Johannes Skog, Emil Johansson, Adam Fernqvist, Alexander Galante Carlström, Johan Fahlström. Helsingborg: Daniel Johnsson 2, Marcus Gullstrand, Asser Jääskeläinen.

Publik: 753.

Linköping–Mullsjö 5–7 (2–2, 1–2, 2–3)

Linköping: Hampus Dargren 2, Christoffer Ekstrand, Joakim Ström, Matej Jendrisak. Mullsjö: Kevin Lundgren 2, David Gillek, Kasper Hedlund, Tobias Utterberg, Elias Isaksson, Sebastian Palmqvist.

Publik: 867.

Växjö–Pixbo 7–6 e förl (1–2, 4–2, 1–2, 1–0)

Växjö: Linus Jämtdal, Filip Kjellsson, Rickard Hessmer, David Östergren, Johan Roos, Ludwig Persson, Valdermar Ahlroth. Pixbo: Martin Östholm 2, Kasper Hydén 2, Victor Selindh, Patrik Malmström.

Publik: 1 059.

ARTIKELN HANDLAR OM