Efter toppsegern: ’Kan vara vårt år’

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Pixbo staplar toppbesked på hög.

Det senaste: övertidsseger mot serietvåan Rönnby.

– Får man vara lite kaxig så känns det väldigt bra nu, säger forwarden Julia Larsson.

På upptaktsträffen benämnde tränaren Jonas Eliasson sitt Pixbo som ”Sveriges bästa lag”, något som många då ställde sig frågande till, och en stämpel som laget haft med sig hela säsongen.

Men tron på det egna laget har visat sig inte bara vara tomma ord.

Pixbo körde över Endre och vann med 7-2 förra veckan och följde upp det med att övertidsvinna mot serietvån Rönnby med 5-4, och laget parkerar som trea i tabellen, bara tre poäng bakom just Rönnby och ettan Kais Mora.

”Sticker ut hakan”

Pixbo har dessutom vunnit mot båda lagen ovanför.

– Det är inte ovanligt att han (Jonas Eliasson) sticker ut hakan och vi i laget skrattade mest åt att han kallade oss bästa laget. Vi inom laget kanske är lite mer ödmjuka, men han tror stenhårt på oss och vi går ju för guldet, säger stjärnan Julia Larsson.

– Att bli etta eller tvåa i tabellen och få hemmafördel siktar vi på. Men också för att slippa möta Djurgården eller Iksu redan i kvartsfinal. Men oavsett om vi blir etta, tvåa, trea eller fyra så har vi bra chans att nå SM-finalen, det är bara att vägen blir lite snårigare.

Mot Rönnby förde Pixbo spelet hela matchen, men hamnade i ett 1-3-underläge. Det vände man dock på i sista perioden och ledde med 4-3, men fick se Rönnby utjämna innan det blev seger på övertid.

– Sett till hela matchen är det lite surt att vi inte tar en trea eftersom vi för spelet och har fem eller sex bollar i målramen, men Rönnby är vassa i sina vändningar. Det känns ändå hoppfullt inför framtiden när man känner att man är missnöjd när vi ändå vinner mot ett topplag, säger Larsson som gjorde mål för åttonde matchen i rad.

”Kan mötas i SM-final”

– Det var en riktigt bra match och det känns som vi kan mötas i SM-final.

Serieettan och favoriten Kais Mora då?

– Jo, man kan aldrig räkna bort Kais Mora men de har massor av stjärnor och det kan bli lite svårt om det är för många, det känns som vi har bättre balans och ett lag där alla strävar åt samma håll. Men jag tippar att både vi, Rönnby och Kais Mora finns med i semifinalerna.

Varför är ni så bra?

– Vi har fått ihop våra femmor, hittat ett spel och har fler nyckelspelare i år, vi står inte och faller med några individer. Vi har ingen bred trupp men får vi vara skadefria så kan det absolut vara dags för oss i år.

FAKTA

Kais Mora–Telge 3–0 (3–0, 0–1)

Kais Mora: Malin Andréason 3, Therése Karlsson, Johanna Holmbom, Amanda Larsson. Telge: självmål.

Publik: 300.

Endre–Djurgården 3–2 (3–2, 1–1)

Endre: Anna Jakobsson 3, Corin Ruttimann 2, Isabella Ström, Malgorzata Pazio. Djurgården: Therése Andersson 2, Matilda Sjödin, Emelie Lindström, Annsofie Sundholm.

Publik: 454.

Täby–Karlstad 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

Täby: Josefin Ulvhag. Karlstad: Tilda Flodell, Julia Lid–Nilsson.

Publik: 247.

Huddinge–Jönköping 5–5 (1–1, 1–2, 3–2)

Huddinge: Frida Mattsson 2, Michelle Oskarsson, Sofie Karlsson, Elin Roos. Jönköping: Malin Strandh, Stina Ander, Jennie Bylander, Clara Lundell, Micaela Lundmark.

Publik: 162.

Iksu–Falun 3–1 (2–1, 2–0)

Iksu: Emelie Wibron 2, Cassandra Edberg 2, Therese Andersson, Frida Rydfjäll, Victoria Wikström. Falun: Cim Sjölander, Elin Björkman.

Publik: 347.

Uppsala–Dalen 2–2 (0–1, 2–0, 0–1)

Uppsala: Amanda Delgado Johansson, Julia Nordin. Dalen: Sandra Larsson, Jennie Holmgren.

Publik: 254.

Pixbo–Rönnby 5–4 (0–1, 1–1, 3–2, 1–0)

Pixbo: Julia Larsson, Sara Helin, Alicia Fylke, Johanna Dahlin, Caroline Böcker. Rönnby: Åsa Tjusberg, Madelene Backlund, Michelle Linhart, Linnéa Nilsson.

Publik: 204.

ARTIKELN HANDLAR OM