Avslöjar: Artisten tillbaka i SSL igen

Mikael Karlsson till Linköping

SPORTBLADET

Artisten Mikael Karlsson, 31, är tillbaka i SSL.

Sportbladet kan avslöja att forwarden lämnar Djurgården för Linköping.

– Det stämmer, han ska spela för oss, säger sportchefen Johan Fredriksson.

Mikael Karlsson, 31, är en stor profil inom SSL-innebandyn.

Dels för sina innebandykunskaper, dels för sina uppmärksammade uttalanden.

Han var Caperiotäbys stora stjärna förra säsongen och svarade för 31 poäng på 16 matcher, men laget orkade inte hålla sig kvar i högsta serien.

Efter säsongen var bolltrollaren på gång till Falun, men nobbade till slut mästarna för att spela allsvenskt med Djurgården.

Där har han svarat för 24 poäng på tio matcher under säsongen.

Ersätter ikon

Men nu lämnar han alltså klubben för spel i SSL-laget Linköping som gjort en sensationellt stark säsong, men som tappade ikonen Martin Karlsson på grund av skada nyligen. Mikael Karlsson blir en perfekt ersättare.

– Det är en spännande spelare med mycket rutin som vi hoppas ska leverera, säger sportchefen Johan Fredriksson, som bekräftar övergången. 

Mikael Karlsson:

– Det känns jättekul att få chansen att komma tillbaka till SSL, jag har saknat det. All heder åt Djurgården som löste den här utlåningen, det har varit en bra dialog. Jag känner mig väldigt taggad, säger han, och fortsätter:

– Jag har inte varit borta så länge från SSL, bara ett halvår, och jag hoppas kunna bidra med rutin och offensiv. Min styrka är mål och poäng och att kanske göra det oväntade.

Vad säger du om säsongen i Djurgården?

– Den har varit bra. Vi har gått bra som lag, men samtidig har jag inte känt den rätta tändingen och har saknat SSL en hel del.

ARTIKELN HANDLAR OM