Falun en seger från SM-final

Foto: Bildbyrån
Faluns Rasmus Enström.
SPORTBLADET

Det har blivit två raka SM-guld i för Faluns innebandyherrar. Och laget är på god väg att skaffa sig en chans att ta ett tredje. I semifinalserien mot Mullsjö leder Falun med 3–0 i matcher efter långfredagens 5–4-seger på hemmaplan.

Segern var den andra i rad som kom efter förlängning – och den andra i rad som slutade 5–4. Landslagsspelaren Rasmus Enström, utsedd till världens bästa spelare 2013, avgjorde 9.11 in i förlängningen. Målet var Enströms andra i matchen. Det första kom drygt halvvägs in i tredje perioden och betydde 4–3.

Den fjärde, och eventuellt sista, semifinalen spelas i Mullsjö på måndag.

■ ■ ■

Innebandyspelaren Therése Karlsson gjorde 45 poäng på 25 matcher i grundserien för Kais Mora. I slutspelet har landslagsforwarden fortsatt att producera. I den första semifinalen hemma mot Pixbo gjorde Karlsson tre poäng – samtliga i tredje perioden – i långfredagens 5–2-seger. Blott 17 sekunder in i sista perioden fick hon en passningspoäng när Anna Wijk gjorde 3–0. Sju minuter senare gjorde Karlsson 4–2 och en knapp halvminut före slutsignalen avgjorde hon matchen definitivt med sitt 5–2-mål.

Semifinalserien avgörs i bäst av fem matcher och nästa gång möts lagen i Wallenstamhallen på söndag.

FAKTA

Falun–Mullsjö 5–4 e förl (2–0, 1–2, 1–2, 1–0)

Falun: Rasmus Enström 2, Emil Johansson, Jonas Svahn, Alexander Hallén. Mullsjö: Johan Nygårdh, David Gillek, Jimmie Pettersson, Kim Ganevik.

Publik: 1 927.

Falun leder med 3–0 i matcher.

Semifinal 1 i bäst av 5

Kais Mora–Pixbo 5–2 (1–0, 1–0, 3–2)

Kais Mora: Therese Karlsson 2, Malin Andréasson, Johanna Hultgren, Anna Wijk. Pixbo: Julia Larsson, Johanna Dahlin.

Publik: 607

TT