AIK-stjärnan fortsätter en säsong till

AVSLÖJAR: ”Har lyckats sy ihop jobb, familj och innebandyn”

Foto: Foto: Bildbyrån
Rickie Hyvärinen kom från Storvreta inför förra säsongen.
SPORTBLADET

Beslutet har dröjt hela sommaren – men nu är det klart.

Veteranen och stjärnan Rickie Hyvärinen spelar vidare i AIK.

– Jag har lyckats sy ihop övriga livet med innebandyn, säger forwarden.

Rickie Hyvärinen, 34, fastnade i frysboxen i Storvreta under förra säsongen och bröt med klubben och hamnade i AIK.

Där lossnade det på allvar, veteranen svarade för 24 poäng på tolv matcher och var en stor bidragande orsak till att laget vände på sin negativa trend och till slut säkrade nytt SSL-kontrakt.

Efter säsongen har det dock varit tyst – men nu, med mindre än månaden kvar till säsongsstart, kommer besked om framtiden: Rickie Hyvärinen spelar vidare i AIK även i vinter.

– Det ska bli väldigt kul. Jag har lyckats sy ihop jobb, familj och innebandyn och AIK har visat stort samarbete och välvilja i den processen. Plus att jag känner att jag har något att bidra med fortfarande, säger finländaren.

Egen träning

– Jag hade egentligen tagit beslutet att sluta efter mitt tvåårskontrakt Storvreta, men tiden där blev inte som tänkt och jag hade det väldigt kul i AIK ifjol. Det kändes tråkigt att sluta när det blev som det blev.

Hur är formen?

– Den känns skaplig. Jag har inte hållit igång lika mycket som de andra men har kört på egen hand.

Hur många poäng lastar du in tror du?

– Det får vi se. Jag har ingen siffra, men man vill alltid göra mål och poäng. Viktigast är dock att laget vinner matcher. Jag är ju några år nu och det handlar inte bara om mig. Jag ska bidra till de unga spelarnas utveckling. Ha lite av en papparoll.

Bland de åtta bästa

Därmed har AIK, som hade stora ekonomiska problem i våras och tvingades omförhandla sina spelarkontrakt, fått positiva besked från alla sina bärande stjärnor, där bland annat Patrik Åman, Karl-Johan Iraeus och Joel Kanebjörk kritat på sedan tidigare.

– Jag tycker vi har ett bra lag. Bättre än ifjol. Vi ska kunna vara bland de åtta bästa, säger Hyvärinen.

Tror du den ekonomiska krisen kan ha stärkt gruppen?

– Föreningen har knutit näven och jobbat extra hårt. Det sänder signaler till laget också. Nu är det upp till oss på plan att leverera.