Backarna avgjorde: 'Har varit på dem...'

Linköping vann mot Storvreta

SPORTBLADET

Linköpings stjärnbackar sköt tre av målen i mittperioden som avgjorde matchen mot Storvreta.

Det efter att ha tagits ner på jorden av coachen Johan Astbrant.

– Det är som att uppmärksamheten stigit dem lite åt huvudet, säger han.

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Eric Björk.

Inför den här säsongen värvade Linköping landslagsmeriterade Eric Björk från schweiziska Grasshoppers och fjolårets SM-finalist ansågs därmed ha en av SSL:s absolut bästa backuppsättningar.

Kanske till och med den bästa.

Vann andra med 5-1

Det var också backarna som klev fram när Linköping vann stormötet mot Storvreta med 7-4 på hemmaplan.

Storvreta ledde med 2-0 efter en period, men den andra vann Linköping med 5-1 – efter tre backmål av Anton Karlsson, Tobias Gustafsson och Björk – och östgötarna kunde sedan hålla undan i tredje perioden.

Annars har Astbrant inte varit helt nöjd med just den stjärnbeströdda backbesättningen den senaste tiden.

– Ska jag vara ärlig så tycker jag att de varit för uppsnackade. De har varit mindre bra för oss på sistone, lite bekväma, inte tagit kampen. De är bra, men måste också visa det. Det är som att uppmärksamheten stigit dem lite åt huvudet, säger Astbrant.

– Backbesättningen är bra men de måste ta jobbet varje träning och varje match. Det har kanske inte varit så.

”Extremt krävande”

Har du pratat med dem om det här?

– Absolut. De vet att jag är extremt krävande. Det räcker inte att ge 99 %. Jag är på dem hela tiden. Det spelar ingen roll vad man heter eller vad det står på tröjan, här får man inte sväva iväg.

Vad säger du om dem mot Storvreta?

– De var bra, vi går hårt på fyra nu när (Martin) Hovlund är skadad. Sedan var det lite tillfälligheter att just de gjorde målen. Men jag har varit på dem om att höja nivån.

Bröt kort förlustsvit

Har ni bäst backuppsättning i SSL?

– Det är svårt. Falun kan mäta sig med sin fina mix av olika roller och Pixbo har många bra backar med någon riktigt vass spets. Men vi har i princip en landslagsmässig back i tredje backpar, vilket är starkt.

Segern mot Storvreta avbröt en två matcher lång förlustsvit för Linköping som är uppe på en femteplats i tabellen.

– Vi gör en bra match, speciellt i andra och tredje. Vi har inte vunnit mot dem på ett par år så det var en barriär som vi ville över. Det är inte omöjligt att vi möts i ett slutspel i vår, och nu vet både vi och de att vi kan vinna. Det var viktigt mentalt, säger Astbrant.

FAKTA

Linköping–Storvreta 7–4 (0–2, 5–1, 2–1)

Linköping: Martin Karlsson 2, Eric Björk, Anton Karlsson, Matej Jendrisak, Felix Lanver, Tobias Gustafsson. Storvreta: Robin Nilsberth 2, Jimmie Pettersson, Fredrik Lindholm.

Publik: 899.