Hade lagt av - nu är hon klar för Schweiz

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Hon hade bestämt sig för att lägga av - men icke.
Nu är Johanna Dahlin klar för spel i Schweiz.
– Vi började diskutera och helt plötsligt skrev jag på, säger Johanna Dahlin till Innebandymagaszinet.

Johanna Dahlin, 27, har spelat i både Elitserien och SSL för Falun, Balrong och Pixbo Wallenstam. I Balrong stod hon som mest för 69 poäng (42+27) under säsongen 2008/09.
Hon har även spelat i blågult under fyra landskamper och har ett JVM-guld med det svenska U19- landslaget.

"Jag hade ju lagt av"

I våras skrev Dahlin på kontrakt för division ett-laget Partille - för att trappa ner. Med endast sju matcher spelade valde hon att lägga klubban på hyllan.
Men så skulle det inte bli: Nu är forwarden/centern klar för utlandsspel. I Schweiz högsta liga kommer Dahlin bli en del av laget Red Ants Rychenberg Winterthur så snart som i januari.
– Jag hade ju lagt av. Men jag fick en fråga och så har jag alltid velat åka till Schweiz. Sen insåg att jag att det är ”nu eller aldrig”. Vi började diskutera och helt plötsligt så skrev jag på, säger Johanna Dahlin till Innebandymagazinet. 

”Det är innebandy man spelar”

Men den enda svenskan i det schweiziska laget blir hon inte. Väl där finns Frida Eriksson, Amanda Johansson och KAIS Mora-spelaren Silvana Nötzli. Laget ligger på en fjärdeplats i landets högsta liga. – Man får vara klar med att det är innebandy man spelar, och framförallt att det är daminnebandy. För mig handlar det inte någonting om pengar det här. Rent tekniskt är det väl ett proffskontrakt men jag kommer vilja jobba i Schweiz, menar hon.
Till Innebandymagazinet säger Dahlin att detta blir svenskans sista äventyr på elitnivå.