Lekande lätt VM-start – Sverige vann stort

”Det går bra nu”

1 av 2 | Foto: TT
Anna Wijk.
SPORTBLADET

Sverige behövde inte anstränga sig särskilt mycket i VM-premiären mot Tyskland.

De blågula gjorde jobbet, körde över motståndet och vann matchen med förkrossande 16-1.

– Det går bra nu, absolut, säger matchens lirare Anna Wijk.

Stabilt, kontrollerat och tre poäng. På fredagen drog innebandy-VM igång i Finland och Sverige gjorde som förväntat i VM-premiären. Tyskland hade inte mycket att säga till om i matchen och blev utspelade av Sverige i stort sett hela matchen.

Sverige gick upp i ledning direkt i inledningen av matchen efter ett samarbete mellan Anna Wijk och Therese Karlsson. När den första halvleken blåstes av var det en stabil 4-0-ledning för de blågula. Försprånget dubblerades i den andra halvleken och i den sista perioden gick laget upp till solklara 10-0. Tyskland fick visserligen in en reducering, men var aldrig i närheten av att hota det svenska landslaget som vann med 16-1.

Det går bra nu"

Mest tongivande spelare var Anna Wijk som låg bakom mycket av det som skapades framåt. Forwarden noterades för ett mål och fem assist i premiärmatchen och utsågs även till matchens lirare.

– Det går bra nu, absolut. Det kändes bra. Det var bra insats av hela laget, säger Anna Wijk till TV12.

– Det var lite knackigt i början, en del bollstrul, men vi tar tag i det ordentligt i tredje och bjöd på ganska mycket mål i slutet.

Sverige spelar nästa gruppspelsmatch på söndag mot Tjeckien klockan 18:15. Dagen efter väntar sista gruppspelsmatchen mot Lettland, klockan 11:30, innan slutspelet inleds på tisdag.

FAKTA

Tyskland-Sverige: 1-15

Samtliga svenska målskyttar: Therese Karlsson, Josefina Eiremo(2), Emelie Wibron(2), Sara Helin, Moa Tschop, Malin Andreason(2), Anna Wijk, Amanda Larsson(2), Anna Jakobsson, Amanda Johansson Delgado(2), Iza Rydfjäll