”Efter sex års slit har det lossnat...”

Larsson levererar: ”Helt sjukt”

Foto: BILDBYRÅN
Johannes Larsson, till höger, jublar med Jack Kvist efter att ha gjort 1–0 mot mot Warberg.
SPORTBLADET

Faluns Johannes Larsson har varit en målöverraskning i höst.

Mot Warberg kom två nya fullträffar.

– Efter sex års slit så har det äntligen lossnat, säger landslagsmannen.

Han har gjort elva mål och 20 poäng som bäst under en SSL-säsong.

Det är siffror som Johannes Larsson, 25, kommer sopa all världens väg den här säsongen. Falunliraren sköt två mål i 5-3-segern mot Warberg och har redan hunnit med tio mål och 18 poäng i år.

Då är bara halva serien spelad.

– Det är faktiskt helt sjukt. Jag har lyckats träffa rätt efter sex års slit, säger landslagsmannen som har en förklaring:

– Jag har faktiskt ändrat lite på mitt speltänk i år. Jag är mindre hetsig och försöker spela lugnare och smartare istället. Slappnar av mer. Det har gett resultat.

”Sliter och gnuggar”

Har du jobbat med hetsen?

– Nej, jag har inte tänkt så, det har mer vuxit fram. Jag märkte att jag levererade mer när jag lugnade ner mig och då har jag fortsatt att behålla lugnet.

Du är ju en rivig spelare annars?

– Men jag har kvar det också, jag sliter och gnuggar, men när jag har bollen försöker jag göra det smartare, och jag har märkt att när jag håller i bollen lite och lugnar ner mig så får jag några extra sekunder att agera.

Larsson, som i grunden är back men som mestadels spelat forward den här säsongen, sköt SSL-karriärens första hattrick mot Helsingborg tidigare i höstas och nu har han gjort mål i sex raka matcher.

– Det hade jag ingen koll på. Det har jag aldrig varit i närheten av innan, säger Larsson om sviten.

”Inte nu vi ska vara bäst”

– Men jag känner ju hur det flyter på. Sedan kommer jag inte göra mål och poäng i alla matcher, så är det bara. Man ska inte dra för stora växlar av detta.

Mot Warberg både inledde och avslutade Larsson målskyttet, men sågade lagets insats.

– Det var inte den mest välspelade matchen, men det var tre poäng. Vi gjorde tre mål i power play, det var det som avgjorde, säger han.

– Men det är inte nu vi ska vara som bäst, det är efter jul. Nu spelar vi dåligt och tar ändå tre poäng, det får man se som starkt.

FAKTA

Resultat i dag

Warberg–Falun 3–5 (1–1, 1–2, 1–2)

Warberg: Robin Blåberg 2, Daniel Gunnarsson. Falun: Johannes Larsson 2, Alexander Galante Carlström, Emil Johansson, Johan Fahlström.

Publik: 832.

Helsingborg–Gävle 8–3 (3–2, 2–0, 3–1)

Helsingborg: Linus Nordgren 3, Daniel Johnsson 3, Mika Moilanen, Hampus Dargren. Gävle: Oskar Srand Söderholm, Oliver Frykman, Andreas Dahlkvist.

Publik: 783.

Pixbo–AIK 6–2 (3–0, 1–2, 2–0)

Pixbo: Martin Östholm 2, Victor Selindh 2, Linus Henriksson, Daniel Calebsson. AIK: Rickie Hyvärinen 2.

Publik: 537.