Stora löftet: ”Vi ska slå världsrekord”

Innebandyns SM-finaler spelas i Tele2-arena

SPORTBLADET

Eurovision Song Contest tvingar innebandyns SM-finaler att flytta från Globen till Tele2 Arena.

I dag släpptes biljetterna och det svenska innebandyförbundet räknar med en riktig publikfest.

– Inramningen lär bli enorm, säger förbundsordförande Tomas Engholm.

Den bästa publiksiffran i innebandyns historia är från den första VM-finalen någonsin som tog plats i Globen 1996. Sverige vann då finalen mot grannlandet Finland inför 15106 åskådare. Drygt tjugo år senare kan tidernas publikrekord bli slaget.

Biljetterna släppta

Biljetterna till finalerna 16 april i Tele2 Arena släpptes i dag kl 09.00 och det svenska innebandyförbundets ordförande är inte direkt besviken över var dramatiken kommer utspela sig.

– Tele2 Arena blir en ny nivå för innebandyn både i Sverige och internationellt. Ett häftigt steg för oss, säger Tomas Engholm i ett pressmeddelande och fortsätter:

– SM-finalen är en riktig fest med två högintressanta finaler med Sveriges bästa klubblag och en mängd kringaktiviteter. Det som skiljer mot tidigare är att vi kan ta in betydligt fler åskådare, 20 000. Inramningen lär bli enorm.

"Tidernas häftigaste event"

Stor optimism råder i förbundet som räknar med att publikrekordet från 1996 kommer att suddas ut.

– Det är en siffra som vi ska slå. Vi ska sätta världsrekord och göra SM-finalen 16 april till tidernas häftigaste innebandyevent. Det är ingen omöjlighet att fylla Tele2 Arena men det krävs hårt arbete. Mitt råd är att inte vänta utan att köpa biljetter direkt. Vi märker redan nu att intresset är enormt, säger Tomas Engholm.

Även landslagets VM-aktuella lagkapten Josefina Eiremo räknar med en rejäl publikfest i Tele2 Arena.

– Att få spela SM-finalen på Tele2 Arena skulle vara det största jag varit med om. Jag har spelat flera finaler tidigare och det är lika häftigt varje gång men att spela inför 20 000 åskådare, det låter så mäktigt att det är svårt att ta in. Jag får rysningar när jag tänker på det, säger IKSU:s Josefina Eiremo i pressmeddelandet.