Sverige vann – men målkalaset uteblev

Sverige ohotad gruppetta – nu väntar kvart

Foto: TT
SPORTBLADET

Efter 16-1 mot Tyskland och 17-2 mot Tjeckien blev det betydligt målsnålare mot superdefensiva Lettland.
Sverige vann dock matchen utan några större problem med 7-0.

Nu väntar kvartsfinal mot Norge eller Slovakien.

Jakten på det femte raka VM-guldet fortsätter för Sverige. Efter premiärkrossen mot Tyskland och rekordsegern mot Tjeckien stod Lettland för motståndet i sista gruppspelsomgången. Matchen blev dock betydligt mer målsnål än förväntat. Lettland backade hem och parkerade framför eget mål vilket höll nere siffrorna. Sverige vann till slut matchen med 7-0.

– Jag tycker att vi i början var lite passiva vi också och kom inte till så mycket avslut, sen tar vi tag i det och hotar mer så vi får ta med den känslan. Och att släppa in inga mål är alltid bra, säger Therese Karlsson till TV12.

– Idag blev det lite svårt, Lettland gör det fantastiskt bra och spelar uppoffrande, men vi tar med oss att vi är i bra målform, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark till TV12.

"Bättre än någonsin"

Landslagets lagkapten Josefina Eiremo lyfter nu denna upplaga som den allra bästa Sverige någonsin har ställt upp med i innebandyn.

– Jag har alltid tyckt att Sverige varit bäst i världen men nu är vi ännu bättre. Så känns det verkligen. Vi har ett högt bolltempo, är tekniska, bra målskyttar och ett bra försvarspel. Ett fullständigt komplett lag, säger hon till TV12.

Nu väntar antingen Norge eller Slovakien för Sverige i kvartsfinalen som spelas på torsdag klockan 17:15.

– Ja men det blir spännande. Norge är en nation som inte tagit det kliv som vi förväntat oss, men Slovakien är kanske på väg att slå sig in i topp fyra, säger förbundskaptenen Andreas Lundmark.

FAKTA

Resultat grupp B

Sverige-Lettland 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)

Sverige: Amanda Delgado Johansson, Anna Wijk, Cornelia Fjellstedt, Iza Fydfjell, Emelie Wibron, Jennifer Stalhult, självmål

Publik: 456