Dråpliga självmålet redan en klassiker

SPORTBLADET

Jon Hedlund låg bakom ett redan klassiskt självmål mot AIK.

Pixbo-keepern sparkade bollen rakt på egen back och in i eget mål.

– Det var en kombination av ett extremt dåligt beslut och extrem otur, säger Hedlund.

Pixbo besegrade AIK med 6-2 under söndagen – men matchens snackis handlade om det otroliga självmål som Pixbo schabblade in.

Pixbo ledde med 3-0 efter en period när AIK fick sitt första mål på ett minst sagt underligt sätt i början av den andra perioden.

Målvakten Jon Hedlund skulle sparka undan bollen utanför målområdet, men träffade egna backen Jens Milesson och bollen studsade in i egen bur.

– Det var en kombination av ett extremt dåligt beslut och extrem otur. Att jag träffade honom (Milesson) exakt där, på millimetern, så att den studsar tillbaka och in, det ska inte hända, säger Pixbo-keepern om det dråpliga målet.

”Hade ingen chans”

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jens var bara ett par meter ifrån mig och jag hade ingen chans att ta bollen när den kom tillbaka. 

Vad tänkte du efteråt?

– Att jag kunde ha gjort vad som helst utom det där. Men samtidigt var det mycket kvar av matchen, det kunde ha varit värre. AIK kom in i lite i matchen tack vare målet, men vi var bättre totalt sett och jag fick göra några viktiga räddningar i sista perioden vilket blev en liten revansch.

Har du fått några pikar?

– Jo, det där lär jag få höra om i ett par veckor framöver. Jag får bjuda på den. Vi vann och jag gjorde en bra match så efteråt kunde vi skratta åt det. 

Hedlunds misslyckade spark kommer dock inte upp i samma klass som Peter Sjögrens självmål för ett par år sedan.

Warberg-målvakten misslyckades totalt med ett utkast och kastade in bollen i eget mål.

– Ja, det är inte i samma klass, säger Hedlund och skrattar.

– Det känns som man ska ha mer kontroll på sina händer än fötter som innebandymålvakt. Det här är det dråpligaste målet jag har släppt in, men det där var nog värre.