Tveksam till start – svaret: fyra mål

Succécomeback av Falunstjärnan

SPORTBLADET

Det var tveksamt om Rasmus Enström skulle komma till spel mot Helsingborg.

Men det gjorde Falunstjärnan – och sköt fyra mål.

– Det var inte alls givet att jag skulle spela, säger storstjärnan.

För två veckor sedan fick Rasmus Enström kliva av matchen mot Mullsjö efter att ha fått en smäll mot knäet och han fick vila i omgången efter mot Warberg.

Mot Helsingborg gjorde Falunstjärnan comeback, iklädd ett knäskydd, och sköt sensationellt nog fyra mål i 11-6-segern.

– Jag brukar inte göra så mycket mål så det var ovant. Jag kanske ska lira med halvrisigt knä, det verkar fungera bättre, säger Enström om målkalaset.

– Jag hade medstuds på två mål och fick bra passningar vid de andra två. Det var skönt att hitta rätt ytor, vi hade bra rull i förstafemman, säger Enström.

Men det var inte självklart att han skulle spela matchen.

Blödning i knä

– Det var inte alls givet. Det kändes inte alls bra på träningen igår (i lördags). Jag haltade redan på uppvärmningen. Jag själv var inställd på att spela ändå, men lagledningen var tveksam eftersom jag haltade runt, säger han.

– Jag följde ändå med ner till Skåne för att testa under matchvärmningen, sedan skulle vi ta beslut efter det.

En specialuppvärmning med kedjekamraten Jonas Adriansson, som också haft en knäskada, räddade medverkan.

– Han kör lite speciella övningar med sitt knä och jag hängde på. Det kändes mycket bättre efter det.

Hur mår knäet?

– Det är inget som är trasigt utan det är en blödning. Jag spelar med ett skydd för att stärka upp och förhindra att det viker sig och det känns helt okej. Det kändes lite stelt i början av matchen och efteråt, men jag kunde spela för fullt.

”Fick ketchupeffekt”

Du befarade att det kunde vara något värre, eller hur?

– Ja, det var en lättnad att det inte var något allvarligt. Det var tur i oturen. Adriansson drog ju hela korsbandet i somras, det kunde ha varit mycket värre.

Matchen mot Helsingborg var ett riktigt målkalas. Hemmalaget ledde med 5-3 en bit in i andra perioden men fyra raka mål från Falun vände på tillställningen.

– Vi skapade chanser hela tiden men fick en ketchupeffekt i den andra perioden. Efter att vi gjort 7-5 så kändes det som vår match, säger Enström.

FAKTA

Dagens resultat

Helsingborg–Falun 6–11 (3–3, 3–5, 0–3)

Helsingborg: Linus Nordgren 2, Jonathan Nilsson, Mika Moilanen, Daniel Johnsson, Anders Lindberg. Falun: Rasmus Enström 4, Johannes Larsson 2, Alexander Galante Carlström 2, Jack Kvist, Simon Palmén, Emil Johansson.

Publik: 2672.

Storvreta–Karlstad IBF 9–4 (2–2, 2–2, 5–0)

Storvreta: Jesper Berggren 2, Albin Sjögren 2, Mattias Samuelsson, Alexander Rudd, Jimmie Pettersson, Rasmus Sundstedt, Joakim Olsson. Karlstad IBF: Simon Sjögren, Henrik Nordblad, Sebastian Degeryd, Adam Colling.

Publik: 1025.

AIK–Warberg 5–4 e förl (1–2, 1–1, 2–1, 1–0)

AIK: Patrik Hagberg 2, Niclas Eriksson, Rickie Hyvärinen, Niklas Hedengran. Warberg: Daniel Karlander 2, Richard Eriksson, Jonatan Åkesson.

Sirius–Växjö 5–4 e förl (0–2, 1–0, 3–2, 1–0)

Sirius: Peter Berlin 3, Johan Eriksson 2. Växjö: Christopher Holmér, Markus Jonsson, Oliver Johansson, Valdermar Ahlroth.

Publik: 518.

ARTIKELN HANDLAR OM