Bomben: Guldhjälten byter SSL-klubb

Amanda Delgado Johansson till Iksu

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

I lördags sköt Amanda Delgado Johansson hem VM-guldet till Sverige.

Nu kommer en bomb: hjälten byter Uppsala mot Iksu.

– Vi får in en världsspelare, säger Iksus sportchef Jocke Sjöström.

Amanda Delgado Johansson blev i lördags den stora VM-hjälten när hon satte den avgörande straffen i VM-finalen mot Finland – ett straffmål som betydde Sveriges femte raka VM-guld.

Nu, inte ens en vecka efter guldmatchen, så kommer en transferbomb. ”DJ” byter Uppsala mot Iksu.

”Perfekt i vårt koncept”

Hon gör debut sjätte januari och kontraktet är skrivet på 1,5 år.

– Vi får en världsspelare som passar perfekt i vårt koncept. Vi har letat efter mer offensiv spets och får in en högerskytt, säger Iksus sportchef Jocke Sjöström.

– Detta är ytterligare en pusselbit för att vi återigen ska kunna nå SM-final.

Iksu försökte knyta till sig Delgado Johansson redan inför säsongen.

– Det stämmer. Vi hade en dialog inför den här säsongen och det kändes som vi var nära att komma överens, men hon valde till slut att stanna i Uppsala, säger Sjöström.

Genombrott i fjol

– De senaste veckorna har vi pratat igen och efter att vi kommit överens med Uppsala så har vi också kommit överens med Amanda.

Forwarden fick sitt SSL-genombrott ifjol då hon blev nia i poängligan och det starka spelet har fortsatt i höst där hon haft stor del i Uppsalas sensationella säsongsstart.

– Det här ska bli väldigt roligt, jag ville byta spelmiljö och Iksu har varit min favoritklubb sedan jag var liten. Landslagsuppdragen har också medfört att jag redan har spelat med många av tjejerna i laget, säger Delgado Johansson i ett pressmeddelande.