Uppgift: SSL vill bygga om serien

Förändrar serien: ”Långa uppehåll och hackigt schema”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

26 omgångar ska bli 33.

I dag träffas klubbarna i SSL för att bygga om serieupplägget, skriver HD.

– Det är helt rätt väg att gå, säger FC Helsingborg klubbchef Kristoffer Fält.

Svenska superligan kan byggas om.

I dag träffas representanter från samtliga klubbar i högstaligan för att diskutera en utökning från 26 till 33 omgångar, enligt Helsingborgs Dagblad.

– Det har blivit ganska långa uppehåll mellan matcherna och ett hackigt spelschema. Ena stunden har du två veckor mellan matcherna, vid andra tillfällen har du fem matcher på två veckor. Det finns flera klubbar, däribland FCH, som ställt sig frågan vad vi kan göra åt detta, säger FC Helsingborg klubbchef Kristoffer Fält till HD.

”Chans att tjäna mer pengar”

Tanken är att lagen i syd ska mötas en gång extra och lagen längst upp i norr möts en extra gång vilket innebär flera matcher av derbykaraktär och extra intäkter till SSL-klubbarna.

– Det är en av de stora fördelarna, att ge klubbarna en chans att tjäna mer pengar. Vi ser att det kommer mer publik på matcherna med derbykaraktär, säger Kristoffer Fält.

FC Helsingborg är en av de drivande klubbarna i frågan och hoppas kunna genomföra förändringen redan till nästa säsong.

Att inte alla lag ställs mot varandra lika många gånger ser inte Helsingborgs klubbchef som något bekymmer.

– Det perspektivet finns, men vi håller på med elitidrott som även är en del av underhållningsbranschen. Hockeyn har testat, handbollen likaså. Varför skulle inte innebandyn kunna följa i samma spår?