Ingen ’Mange’-effekt – Warberg förnedrade

Warberg föll med hela 1-9 hemma

Foto: Bildbyrån
Warberg spelare deppar
SPORTBLADET

Det blev ingen Magnus Svensson-effekt i Warberg.

Istället föll laget med hela 1-9 mot Karlstad och förlorade för sjunde matchen i rad.

– Jag vill spela om matchen, det är den omedelbara känslan, säger Svensson.

I fredags meddelade Warberg att storspelaren Magnus Svensson, 32, gör comeback efter att ha slutat för ett och ett halvt år sedan.

Men säsongsdebuten mot Karlstad blev ingen klang- och jubelföreställning.

Noll poäng och fem utvisningsminuter för Magnus Svensson.

Noll poäng och 1-9 i baken för Warberg förlorat sju raka matcher.

– Det är ett resultat som inte är bra. Det är mycket som inte är bra. Jag vill spela om matchen. Så känns det, säger Magnus Svensson efter comebacken.

– Jag hade bilder framför mig på vad jag kunde bidra med, men jag märkte snabbt att laget åkt på några törnar och att en liten motgång tog hårt. Vi släppte till för enkelt och för billigt. Vi måste få in en känsla av att vi tror på det här, nu kändes det inte så.

”Mår dåligt nu”

Hur besviken är du?

– Hade jag åkt på 1-9 när jag var inne i hetluften på riktigt så hade jag mått jävligt dåligt. Jag mår dåligt nu också, men har lite distans till det. Jag ska hjälpa det här laget men idag hjälpte jag inte ett skit. Vår femma var en katastrof, det hände ingenting.

Magnus Svensson menar dock att kroppen kändes bra. Det var just en sargad kropp som fick honom att sluta för ett par år sedan.

– Det sjukaste är att kroppen kändes bättre ju längre matchen gick. Det var enda ljuspunkten för min egen del, säger han.

Coachen Oscar Lundin var dock nöjd med att ha fått in veteranen i laget.

”Vi agerade inte ihop”

– Han bidrar med bra energi och är en injektion för oss. Han har massor av erfarenhet och kunskap, säger Lundin.

Vad säger du om matchen?

– Vi är inte vana vid att det rinner iväg så här. Vi agerade inte ihop. Det sitter i skallarna. Jag är mer fundersam än orolig, jag vet att vi kan spela men det gäller att få ihop våra skallar.

Är det kris i Warberg?

– Nej, det är det inte. Det är klart att vi hellre hade firat jul med en seger, men nu har vi tid på oss att gå samman som lag och diskutera hur vi ska agera framöver. Vi måste vara öppna med vad vi känner, vad vi behöver jobba med. Vi har verktygen. Men vi skulle behöva vinna en fajt för att få in vinnarkänslan igen.