Profilens sjuka facit: 27 poäng i en match

Kimmo Eskelinens förkrossande poängskörd

Foto: TT
Kimmo Eskelinen har trappat ner i division 4 med lite andra före detta elitspelare.
SPORTBLADET

Kimmo Eskelinen lämnade Warberg 2013 och tappar nu ner karriären i division fyra.

Men visst kan han fortfarande.

I senaste matchen mäktade han med 27(!) poäng.

– Men då missade jag ändå väldigt många lägen, säger han till GT.

Magnus Svensson, 32, gjorde nyligen comeback för Warberg som har stora problem i Superligan. Kanske är det även dags för Kimmo Eskelinen, 32, att göra en comeback. Den tidigare landslagsspelaren lämnade Warberg 2011 och efter en sejour i allsvenska Partille, spelar han nu i division fyra i Halland med Warberg IC 2. Och där går det bra. Minst sagt.
Efter elva matcher har laget elva vinster och en galen målskillnad på 315-55.

– Det har varit en bra säsong. Bara segrar och väldigt stora siffror, det finns inte så mycket att klaga på, säger Kimmo Eskelinen till GT.

"Man tappar räkningen"

När dessutom seriens jumbo SS Lysholmen stod för motståndet i fredags, då rasslade det till rejält i målburen. Trots ett manfall i klubben krossades motståndet med 41-10 - och visst bidrog Kimmo Eskelinen till vinsten. När matchen blåstes av hade han noterats för 27(!) poäng - 14 mål och 13 assist.

– Man tappar räkningen efter ett tag. Men att jag har gjort så många poäng i någon match innan kan jag inte minnas. En poäng varannan minut – det händer inte så ofta. Men då missade jag ändå väldigt många lägen...

Noterbart från matchen är även att Kimmo Eskelinen spelade matchen utan att göra ett enda byte.

– Det var en milstolpe! I och med att vi var så få i laget fick vi bara rulla på och jag tänkte att jag lika gärna kunde spela vidare.

Ingen förfrågan från Warberg

Han säger också till tidningen att han gläds åt Magnus Svensson vars comeback inträffade i helgen när Warberg föll stort mot Karlstad med 1-9. Han har dock inte själv fått någon förfrågan i dagsläget.

– Nej, det har jag inte fått. Inte från Warberg, men från lite andra håll. Men det är inget jag ens har funderat på. Jag sitter med i Warbergs styrelse och i sportgruppen – men jag har inte tagit upp mitt eget namn än (skratt).

För sin egen del säger han att han saknar elitmatcherna, men att han är "mätt" på den professionella innebandykarriären.

– Visst, hade jag fått 20 millar per säsong hade jag säkert hankat mig fram, men det funkar inte så i innebandyvärlden. Det finns många fotbollsspelare som suger ut det sista ur karriären bara för att pengarna ska in, men de som spelar innebandy på gamla dagar – som Magnus Svensson – gör det verkligen av kärlek till sporten.
 

Dokument: De är Sveriges mest överlägsna