”Kan inte grubbla på eventuella fel”

Gillek redo för comeback

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Sju matchers avstängning.

Nu är Mullsjökaptenen David Gillek äntligen redo för spel igen:

– Nu blickar jag bara framåt, säger stjärnan inför matchen mot Storvreta.

David Gillek, 32, har varit rubrikernas man de två senaste säsongerna i SSL.

Inte för sina mål, assist och finter, utanför alla avstängningar. Totalt har det blivit 19 matchers avstängning under en och en halv säsong.

Den senaste, hela sju matcher lång efter en smäll mot Karlstads kapten Christian Persson, är nu avverkad och Mullsjöstjärnan är redo för spel igen och gör comeback i bortamatchen mot Storvreta under annandagen.

– Det ska bli riktigt kul. Den första tiden efter senaste avstängningen var tung, jag var inte så motiverad eftersom matcherna låg så långt bort, men de senaste veckorna har suget kommit tillbaka. Men visst har det varit en seg väntan, säger Gillek.

– Nu är det bara att gå in och kriga. Jag har inte spelat på ett tag så matchformen kanske kommer dröja lite.

Mullsjö stödjer arbetet

Vad ska du bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra med lite poäng, spetsa power play ytterligare och tillföra i de avgörande lägena i slutet av matcherna.

Mullsjö gick under julafton ut med ett pressmeddelande där man tog avstånd från de ageranden som anmälts och renderat avstängningar, men påpekade också att det finns många liknande händelser inte har anmälts och fått påföljder och ifrågasätter upplägget där klubbarna har ansvaret att anmäla händelser vilket gör systemet godtyckligt.

Mullsjö meddelade samtidigt att klubben stödjer arbetet som pågår med att ta fram en oberoende granskningsnämnd.

”Andra sporter skrattar”

David Gillek är inne på samma linje.

– Alla system är bättre än det vi har nu. Det borde finnas någon nämnd som sköter anmälningarna, det ska inte klubbarna göra, säger han.

– Jag tror att andra sporter skrattar åt hur det fungerar i innebandyn. Det måste till en ändring om innebandyn ska växa och bli ännu mer professionell.

Du har ett antal avstängningar nu, kommer det påverka hur du spelar framöver?

– Nej, det är bara in och köra. Jag får tänka mig för lite, men jag måste fortsätta gå in i situationerna och kan inte grubbla på eventuella fel som kan komma. Det går fort i innebandy och det gäller att agera snabbt.