Publikfest – då fick han hoppa in med kort varsel

”Beskedet kom väl tio, tolv minuter innan match”

Foto: Bildbyrån
Robin Laakso.
SPORTBLADET

Robin Laakso fick med kort varsel hoppa in i Linköpings kasse.

Då ledde han hemmalaget till två poäng mot Växjö inför 5 000 personer i Saab Arena.

– Det var inte svårt att tagga till, säger målvakten.

Tanken var att Henrik Quist, 35, skulle vakta målet mot Växjö men han blev magsjuk på uppvärmningen och tvingades bryta.

Robin Laakso, 26, fick hoppa in från start – och storspelade när Linköping vann med 4-3 efter övertid inför 5000 personer i Saab Arena.

– Det är klart att det var speciellt. Sedan förbereder jag mig på samma sätt oavsett om jag ska spela eller inte, så det var ändå ganska lugnt, säger Laakso.

– Beskedet kom väl tio, tolv minuter innan match. Jag var beredd att sitta på bänken men så kom en ledare fram och sa att jag skulle stå, så det var bara att köra. Det var ju inte svårt att tagga till med tanke på inramningen. Jag spelade vår match i Saab Arena ifjol också så jag visste ju vad det handlade om.

”Tror han spydde i hjälmen”

Vad hände med Henrik Quist?

– Jag tror han spydde i hjälmen. Eller nära på i alla fall.

Laakso höll nollan i 50 minuter och fick se sitt Linköping gå upp i en 3-0-ledning.

Sedan kom Växjö tillbaka och kvitterade till 3-3 i slutet, innan Linköping kunde avgöra på övertid.

– Det känns som vi bränner en pinne. Vi hade ganska bra koll i sista perioden, men sedan fick de hål på oss och det går snabbt i innebandy, säger Laakso.

– Det kändes bra för min egen del i alla fall.

Omdiskuterat mål

Övertidsavgörandet blev omdiskuterat då Växjö protesterade vilt när Gustav Fritzell forcerade in 4-3-bollen. Upprördheten handlade om bollen var över mållinjen eller inte.

– Jag har sämst vy i hela hallen och det var omöjligt att se på reprisen. Växjö var säkra på sin sak, men det brukar de vara. Våra spelare var lika säkra på att det var mål. Det beror nog på vilken tröja man har på sig. Vi får lita på domaren, säger Laakso.

Linköping, som var i SM-final ifjol, är femma i tabellen.

– Det har varit ömsom vin, ömsom vatten hittills. Vi har inte kommit upp i samma kvalitet som förra säsongen och det är svårt att säga varför. Motståndarna har bättre koll på oss i år, säger Laakso.

FAKTA

Linköping–Växjö 4–3 e förl (0–0, 2–0, 1–3, 1–0)

Linköping: Gustav Fritzell 2, Martin Karlsson, Jesper Johansson.

Växjö: Filip Kjellsson, André Andersson, Ludwig Persson.

Publik: 5 000.