”Det var lite klassiska Johanna Nilsson-mål”

Blev tvåmålsskytt i comebacken

Foto: Bildbyrån
Johanna Nilsson.
SPORTBLADET

Mot Linköping var Malmökaptenen Johanna Nilsson tillbaka på plan igen.

Hennes första comeback någonsin – och då blev det dubbla mål.

– Det var typiska Johanna Nilsson-mål, säger målskytten.

Johanna Nilsson, 21, har haft en skadebefriad karriär.

Malmökaptenen hade spelat 102 raka tävlingsmatcher och inte missat en enda match på fem år när hon för ett par månader sedan tvingades kasta in handduken på grund av ett överbelastat knä.

Mot Linköping gjorde hon comeback – sin första comeback någonsin eftersom hon aldrig missat någon match – och blev tvåmålsskytt.

Det räckte till en poäng i övertidsförlusten, men kunde ha blivit tre om Nilsson satt sitt skott mot öppen bur i slutet. Istället kvitterade Linköping i spel sex mot fem och tvingade fram övertid.

”Klassiska Johanna Nilsson-mål”

– De slog en felpassning och jag fick bollen och blev mest chockad, så jag hann inte göra något bra av läget när jag hade tom bur. Men vi är nöjda med en pinne, säger Johanna Nilsson och berättar om sina mål:

– Det var lite klassiska Johanna Nilsson-mål. Jag brukar inte göra så många mål men Ellen (Rasmussen) vet var jag finns så det var bara att förvalta hennes passningar.

Hur var det att göra comeback?

– Det kändes bra. Jag skulle faktiskt inte ha startat den här matchen, men några spelare blev sjuka så det var bara in och köra. Det blev lite speciellt.

Tiden vid sidan av planen har varit tuff.

– Det är klart, jag har inte missat en match på fem år. Jag har aldrig varit skadad och är nästan aldrig sjuk, säger hon.

– Det har varit fruktansvärt att vara vid sidan om. Tjejerna har gjort det bra så det har inte varit jobbigt på det sättet, men det är klart att man vill vara med.

Har fortfarande ont

Hur är det med knäet?

– Jag har fortfarande ont, men jag har fått klartecken från sjukgymnasten att spela i alla fall. Jag kör med knäskydd och tar piller, det är lite bära eller brista känns det som.

Du fick en smäll i slutet och låg liggande på planen?

– Smällen tog mest på låret men jag blev lite halvrädd och låg kvar som en säkerhetsåtgärd. Men när jag insåg att det var lugnt var det bara att komma upp på benen igen.

Håller knäet resten av säsongen?

– Jag både tror och hoppas det.

Linköping och Malmö ligger tia respektive elva i SSL-tabellen. Båda lagen står på 14 poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM