Warbergs åttonde raka förlust: ”Sitter i skallen”

Dalen vann stort mot Warberg

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Warbergs tunga ras fortsätter.

Laget förlorade med hela 1-7 mot Dalen – och har nu åtta raka nederlag.

– Nu finns det inga genvägar, säger tränaren Oscar Lundin.

Klassiska storklubben Warberg är inne i en blytung trend.

Laget föll med hela 1-7 borta mot Dalen och har därmed förlorat de två senaste matcherna med totalt 2-16 och står på åtta raka nederlag.

Avståndet upp till slutspel har vuxit till sju poäng samtidigt som det bara är två poäng ner till en nedflyttningsplats.

Kris?

– Nej, säger tränaren Oscar Lundin.

– Det är tråkigt att förlora så här och det är klart att det inte är bra att det rinner iväg även om matcher som förloras med uddamålet kan vara ännu vidrigare.

Självförtroendet är nere

Warberg startade annars säsongen bra och vann fem av de sju första matcherna.

Sedan kom raset och Oscar Lundin menar att det sitter i skallarna.

– Vi vet att vi kan spela innebandy, vi har saker som vi vet fungerar men vi måste ta tag i våra skallar. Alla som håller på med idrott vet hur jobbigt det är när självförtroendet är nere, men hur skönt det är när det lossnar, säger han.

– Det finns inga genvägar nu. Det gäller bara att jobba jävligt hårt.

”Ny situation för mig”

Hur ska ni vända på trenden?

– Det handlar inte så mycket om pilar och taktik. Oavsett vad vi väljer för strategi handlar det mer om hur vi tar till oss den än hur den ser ut. Det är inget ”rocket science”, det är enkla och tydliga grejer som vi måste göra. Sedan måste vi tro på det här.

Är du frustrerad?

– Det är en ny situation för mig i tränarkarriären så frustrerad är nog fel ord. Jag är mer fundersam. Jag vill hitta lösningar. Det är lätt att börja vrida och vända på saker för mycket och inte tro på det man är bra på, så det gäller att lägga energi på det som man kan och är uppskattad för. Stefan (Smedberg, tränare) är med mig i det här också och kommer med många kloka ord. 

Känner du och Stefan Smedberg förtroende från gruppen att vända på trenden?

– Det känner jag absolut. Vi har bra kommunikation i gruppen och högt i tak. Vi sitter i den här båten tillsammans så det oroar jag mig inte för. 

ARTIKELN HANDLAR OM