Förre poängkungen frälste i ödesmötet

SPORTBLADET

Ödesmatch i botten.

Då klev förre poängkungen Billy Nilsson fram och frälste Sirius med totalt sex poäng.

– Jag har känt press att göra poäng, säger forwarden.

Ett mål i målskillnaden samt nedflyttningsstrecket var det enda som skiljde Sirius och Granlo i bottenstriden inför lagens viktiga möte i Sundsvall.

Till slut kunde Sirius, som varit säsongens stora besvikelse i SSL, vinna med 8-5 och därmed skapa fördel i kampen om den sista SSL-platsen till nästa säsong.

Matchen var nervig. Sirius gick upp i en 4-0-ledning innan Granlo kom tillbaka och kvitterade. Lagen följdes åt till 5-5 innan Sirius avgjorde i slutperioden.

– Vi blev chockade av vår egen start och började slappna av. Precis det vi inte ska göra. Men sedan kom vi tillbaka. Detta var en av våra bästa krigarinsatser i år, säger Billy Nilsson.

Vann poängligan ifjol

– Detta var en otroligt viktig match och gav oss andrum i botten. När man inte vunnit på länge så sätter det sig i huvudet. Just nu känns det väldigt bra.

Billy Nilsson själv hade stor del i segern med tre mål och tre assist.

Forwarden vann SSL:s poängliga med 58 poäng på 26 matcher ifjol men har haft det tyngre i år. Innan islossningen mot Granlo hade Nilsson gjort 26 poäng på 16 matcher, en bra bit under fjolårets snitt.

– Det har varit mycket stolpe ut för mig den här säsongen. Det känns som jag mött världens bästa målvakt hela tiden. Gör jag två poäng nu så hade samma insats ifjol gett fyra poäng. Så känns det, säger Nilsson.

– Jag har gjort en del poäng, men det känns hela tiden som jag behöver göra mer eftersom vi ligger i botten. Jag känner press att leverera, främst från mig själv. Jag älskar att göra poäng.

Vad säger du om sex poäng nu?

– Det var stolpe in istället för stolpe ut. Lite mer som det borde vara. Att det lossnar i den här matchen var extra skönt. Det är min roll att göra poäng.

”Ska slappna av mer”

Nu hoppas stjärnan att säsongen vänder för Sirius:

– Vi hoppas det. Vi måste glömma det som varit. Grejen är att vi haft bättre träningar än ifjol, men när vi kommer till match så är allt bara borta. Nu har vi sagt att vi bara ska ut och ha kul. Slappna av mer. Det hjälpte mot Granlo. Det är en av de roligaste matcherna vi spelat, säger han.

– Jag tycker att vi är ett bra lag och vi såg ifjol hur bra vi kan vara om vi spelar som bäst. Jag tycker att vi är ett slutspelslag egentligen även om vi inte är förtjänta av att vara där.

FAKTA

Resultat

Superligan herrar

Warberg–Gävle 6–4 (2–0, 2–2, 2–2)

Warberg: Magnus Svensson 3, Robin Blåberg 2, Filip Stenmark. Gävle: Oskar Srand Söderholm 2, Andreas Dahlkvist, Fredrik Björkman.

Publik: 750.

Granlo–Sirius 5–8 (1–4, 2–0, 2–4)

Granlo: Johan Samuelsson, Max Wahlgren, Patrik Franssson, Andreas Lindqvist, Anton Samuelsson. Sirius: Billy Nilsson 3, Peter Berlin 2, Carl Kostov–Bredberg, Johan Eriksson, Johan Widh.

Pixbo–Storvreta 5–4 (0–0, 2–2, 3–2)

Pixbo: Alessandro Agus, Martin Östholm, Patrik Malmström, Linus Henriksson, Mikael Harrysson. Storvreta: Mattias Samuelsson 2, Joakim Olsson, Alexander Rudd.

Publik: 514.

Falun–Växjö 7–8 (1–2, 5–4, 1–2)

Falun: Alexander Galante Carlström 3, Rasmus Enström, Emil Johansson, Johannes Skog, Casper Backby. Växjö: Valdermar Ahlroth 3, Ludwig Persson, Filip Kjellsson, Oliver Uhrberg, David Östergren, Robin Mourujärvi.

Publik: 1 196.

Karlstad IBF–Dalen 2–5 (1–1, 0–1, 1–3)

Karlstad IBF: Adam Colling, Simon Sjögren. Dalen: Mattias Ljunggren 2, Johan Eriksson, Patrik Suchanek, Fredrik Edholm.

Publik: 744.

Linköping–Helsingborg 3–5 (0–1, 2–1, 1–3)

Linköping: Eric Björk, Anton Karlsson, Mikael Karlsson. Helsingborg: Jonathan Nilsson 3, Daniel Johnsson, Mika Moilanen.

Publik: 621.

Mullsjö–AIK 4–5 e förl (3–1, 0–2, 1–1, 0–1)

Mullsjö: David Gillek, Kevin Lundgren, Isaac Rosén, Sebastian Palmqvist. AIK: Patrik Hagberg 2, Karl–Johan Iraeus, Robin Landberg, Oskar Hagberg.

Publik: 1 200.

ARTIKELN HANDLAR OM