Förbundskaptenens stentuffa svar på spelarens avhopp

Vaara: "Jag har inte haft något personligt emot Billy. Fram till nu"

Foto: Bildbyrån.
Förbundskapten Jan-Erik Vaara & Sirius Billy Nilsson.
SPORTBLADET

Billy Nilsson ratades nyligen i landslagstruppen och stängde sedan dörren till Jan-Erik Vaaras landslag.

Nu svarar förbundskaptenen.

– I huvudsak så behöver han utveckla det han har mellan öronen, säger han till innebandymagazinet.se.

Det var i måndags som den svenska förbundskapten Jan-Erik Vaara presenterade landslagstruppen till VM-kvalet i Slovakien. Fjolårets SSL-poängkung Billy Nilsson, i år femma i poängligan med 37 poäng på 18 matcher, hade inte en plats i den truppen – och var minst sagt missnöjd.

– Han har ratat mig i två, tre år och kommer inte ringa till VM heller. Han skiter i mig. Jag är helt ratad och känner att jag kan snacka ut om det här nu, sa Billy Nilsson till Sportbladet.

– Jag förstår inte vad som händer. Nu testas nya spelare och jag får inte chansen. Det är bedrövligt. Katastrof. Jag vill inte spela under honom, fortsatte han bland annat.

"Allvarliga karaktärsbrister"

I dag väljer förbundskaptenen att kommentera spelarens utspel.

– Jag har inte haft något personligt emot Billy överhuvudtaget. Fram till nu. Om det är som det står skrivet så visar han uppenbara och allvarliga karaktärsbrister. Vad skulle hända om han inte fick nog med speltid i landslaget, vad skulle hända om han inte får spela powerplay? säger Vaara till innebandymagazinet.se.

Efterfrågar en ursäkt

Han berättar att Nilsson inte tagit plats på grund av dålig tajming med skador och formkurvor och tycker att spelaren själv borde tagit ansvar för att kontakta honom kring sina funderingar på varför han inte fått någon plats, om nu detta nu är något som har legat och skavt under flera år.

– Jag är besviken på Billy. I landslaget arbetar vi med elitidrottare och därmed vuxna män, inte med spelare med Billys beteende. Billy är varmt välkommen att höra av sig till mig angående motiven till varför han inte är med i landslaget. Jag skulle kunna ge honom vägledning när det gäller spelet, det finns några detaljer att förbättra men i huvudsak så behöver han utveckla det han har mellan öronen. Men då handlar det först och främst om hans eget initiativ till kontakt. Men inte minst om att han börjar med att be om ursäkt, säger han.