Forward igen efter 11 år – sköt fyra mål

Eric Björk avgjorde mot Mullsjö

Foto: Bildbyrån
Eric Björks ’comeback’ som forward blev succé: ”Gjorde mitt bästa”
SPORTBLADET

Backen Eric Björk fick chansen som forward mot Mullsjö.

Då gjorde han sensationellt nog fyra mål när Linköping vann.

– Ibland har man lite flyt, säger Björk.

Snacka om succédrag, Linköping.

Backen Eric Björk flyttades upp som vänsterforward mot Mullsjö och 27-åringen tackade för förtroendet genom att skjuta fyra mål i 8-4-segern.

Björk skickade in ett tvättäkta hattrick i mittperioden, när Linköping vände matchen och gick från 2-3-underläge till 5-3-ledning.

I sista perioden sopade Björk sedan in viktiga 6-4.

Alla fyra målen kom efter fina framspelningar och distinkta skott.

– Ibland har man lite flyt och är på rätt ställe och får vara sist på bollen. Jag hade inte så mycket erfarenhet av positionen så jag gjorde mitt bästa, säger Björk.

– En gång i tiden började jag som forward, men det är preskriberat nu. Jag skolades väl om till back i 13-årsåldern och har inte spelat forward på elva år eller något.

”Trodde jag skulle bli utskälld”

Vilken succé?

– Det var bara att sätta dit bollarna på de fina passningarna. Jag hade jättebra omgivning och försökte bara hitta öppna ytor.

Blir du kvar som forward nu?

– Det har jag ingen aning om.

Coachen Johan Astbrant låg bakom positionsbytet.

– Han skickade ett sms i torsdags om att han ville träffas och jag trodde att jag skulle få en rejäl utskällning efter matchen mot Sirius, men då kom beskedet att han ville testa mig som forward, säger Björk.

– Hela truppen började skratta när laget lästes upp, men så är det. Jag har faktiskt skämtat om det under hösten, undrat varför han (Astbrant) inte testat mig som forward.

Tuff väg tillbaka

Björk, som tidigare varit med i landslaget, kom hem till Sverige och SSL den här säsongen efter två år Schweiz. Fjolåret förstördes dock helt av ett avslitet korsband.

– Jag spelade två byten ifjol, säger Björk som haft en tuff väg tillbaka.

– Det är jättekul att få spela igen. Jag vill visa svensk innebandy att jag fortfarande håller. Man är inspirerad på ett annat sätt. Jag hade en tuff start på säsongen i år och kände mig seg i benen men kom igång efter fyra, fem matcher. 

Linköping, ifjol i SM-final, är i och med segern mot Mullsjö fyra i tabellen.

– Vi har haft en liten svacka resultatmässigt så det var skönt att vinna igen, säger Björk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy