Efter förnedringen – vann mot serieettan

SPORTBLADET

Snacka om skiftande resultat.

Pixbo blev förnedrade av Helsingborg i onsdags.

Fyra dagar senare slog man tillbaka serieettan Falun med 10-7.

– Jag önskar att jag hade något bra svar, säger Daniel Calebsson.

Foto: Bildbyrån
Daniel Calebsson.

Vad är det som händer egentligen?

Ja, det frågar sig nog Pixbo efter den senaste veckans matcher.

I onsdags fick laget storstryk (10-3) borta mot Helsingborg.

Under söndagen, fyra dagar senare, vann man med 10-7 mot favoriten och serieettan Falun.

– Jag önskar att jag hade några bra svar, säger veteranen Daniel Calebsson som gjorde sex poäng (1+5) mot Falun.

– Vi är inte så dåliga som vi var mot Helsingborg. Vi hade fyra raka segrar när vi kom dit och föll kanske lite på inställningen, men det ska inte behöva bli så dåligt ändå. Mot Falun var vi rejält revanschsugna. Det var skönt att studsa tillbaka direkt.

Varför vann ni?

– Allt som kändes dåligt mot Helsingborg kändes bra i den här matchen. Vi tog tag i det på ett bättre sätt. Vi hade en dipp i andra perioden där de höll på att vända på matchen, men vi visade moral som bet ifrån.

Att komma tillbaka från rejäla plumpar är dock inget nytt för Pixbo i år.

Kom tillbaka direkt

Efter att ha åkt på 11-3 stryk borta mot Storvreta tidigare i höstas så vann man med 11-8 hemma mot Linköping i matchen efter.

– Det är en styrka att kunna studsa tillbaka så. Jätteviktigt för oss. Samtidigt kan inte våra dippar vara så djupa som de varit. Vi måste bli snålare med misstagen. Men vi vill också behålla våra bra toppar, säger Calebsson.

Pixbo har vunnit grundserien två år i rad men har rykt i kvartsfinalen båda åren.

Slutspelsfokus – ändå tabelltvåa

Trots att laget fokuserar på slutspelet så fortsätter leveransen i grundserien. Laget ligger tvåa i tabellen just nu.

– Det är överraskande bra. Vi tappade mycket rutin till i år och har fått in mycket nytt. Det var inte många som trodde på oss och jag trodde väl inte vi skulle vara så här bra så här tidigt heller. Men att vi får med oss lite resultat gör att vi kan spela och träna mer avslappnat, säger Calebsson.

– Vi vinner inga slutspelsmatcher på att vara bra i grundserien, men vi positionerar oss bra. Dessutom var det skönt att vinna mot just Falun, vi har inte presterat så bra mot topplagen tidigare i höst.

FAKTA

Mullsjö–Thoréngruppen Umeå 7–4 (1–1, 2–1, 4–2)

Mullsjö: David Gillek 2, Viktor Wibring 2, Kasper Hedlund, Sebastian Palmqvist, Johan Nygårdh. Thoréngruppen Umeå: Johan Bergstrand, Daniel Hernadez, Adam Kimström, Mattias Hedlund.

Publik: 933.

AIK–Växjö 7–10 (1–3, 1–5, 5–2)

AIK: Patrik Hagberg 2, Joel Kanebjörk, Andreas Stefansson, Axel Larson, Robin Landberg, Oskar Hagberg. Växjö: Jesper Sankell 2, Filip Kjellsson 2, Eddie Granberg 2, Ludwig Persson, Valdemar Ahlroth, Markus Jonsson, Christopher Holmer.

Publik: 625.

Warberg–Karlstad IBF 5–6 e förl (3–1, 1–1, 1–3, 0–1)

Warberg: Simon Svensson, Victor Ferraresi, Mattias Kongstad, Tom Ondrusek, Rikard Eriksson. Karlstad IBF: Adam Colling 2, Erik Nilsson Allansson 2, Tom Colling, Sebastian Degeryd.

Publik: 663.

Pixbo–Falun 10–7 (4–1, 2–2, 4–4)

Pixbo: Linus Henriksson 3, Max Wahlgren 2, Patrik Malmström 2, Daniel Calebsson, Kasper Hydén, Kim Lundström. Falun: Alexander Galante Carlström 3, Rasmus Enström 2, Simon Palmén, Simon Cederström.

Publik: 557.

Linköping–Sirius 6–3 (2–1, 0–2, 4–0)

Linköping: Martin Karlsson 3, Eric Björk, Tobias Gustafsson, Gustav Fritzell. Sirius: Johan Elfving, Christoffer Gustafsson, Bobby Edberg.

Publik: 589.

Dalen–Höllviken 6–5 e förl (2–1, 2–1, 1–3, 1–0)

Dalen: Ketil Kronberg 2, Johan Eriksson, Jonas Svahn, Patrik Rokka, Fredrik Edholm. Höllviken: Pontus Karlson 2, Christoffer Andersson 2, Fredrik Sjöstedt.

Publik: 843.