”The Mauler” blev årets kampsportare

Foto: Pontus Orre
Alexander Gustafsson.
SPORTBLADET

Han är den klarast lysande stjärnan på den svenska kampsportshimlen och sällan har en vinnare av ”årets kampsportare” varit lika självklar som Alexander Gustafsson.

– Det är bra feedback, det motiverar mig, säger han.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson har med sin framfart inom jätteorganisationen UFC satt sporten MMA på fler läppar än någon annan svensk. Om två veckor går han sin tuffaste match i karriären inför ett fullsatt Globen.

– Det känns fantastiskt, jag har haft det bästa lägret i min karriär och jag är i bättre form än någonsin. Det ska bli grymt.

Även tränaren prisad

Även Gustafssons tränare Andreas Michael prisades under kamsportsgalan. Michael förärades priset som ”årets ledare” givetvis mycket tack vare Gustafssons framgångar.

– Andreas betyder allt för mig, min hela karriär. Han är som mitt högra ben och min högra arm, utan honom skulle jag inte kunna göra någonting av det jag gör.

”Bättre fihgter idag”

För snart ett år sedan gick den första UFC-galan någonsin i Sverieg av stapeln med ”The Mauler” som huvudattraktion. Med segern mot brasilianaren Thiago Silva klev Gustafsson in i rampljuset på allvar och under det senast året har han vuxit till rikskändis.

– Det är bara roligt och har inte påverkat mig alls. Min fokus är helt och håller på träningen och det som händer runt omkring är bara kul. Jag är en bättre fihgter idag än för ett år sedan.

FAKTA

ALLA PRISVINNARNA

Årets kampsportare: Alexander Gustafsson, MMA

Folkets pris: Reza Madadi, MMA

Årets mästarinna: Jennifer Österlin, Thaiboxning

Årets mästare: Alex Tobiasson Harris, thaiboxning

Årets genombrott: Jennifer Österlin, Thaiboxning

Årets förebild: Amir Albazi, submission wrestling

Årets ledare: Andreas Michael

Årets klubb: IF Fight Zone Stockholm

Årets traditionella utövare: Howard Collins, kyukushin

SB&Ks hederspris: Jan Hermansson, Aikido

ARTIKELN HANDLAR OM