Frida Wallberg mot historisk världsmästarmatch

Kan ta trippel på hemmaplan i Linköping

Foto: BILDBYRÅN
Frida Wallberg.
SPORTBLADET

Frida Wallberg är enligt de flesta experter världens bästa boxare – alla viktklasser. Nu kan hon bli det också på pappret. I november sätter hon sitt WBC-bälte på spel mot australiensiskan Diana Prazak och kan vid vinst gå hem med historiska tre världsmästarbälten.

Det var en uppgörelse de två emellan. Båda boxarna kommer med likvärdig insats till matchen. Prazaks WIBA (Womens International Boxing Association) -bälte som hon har sedan ett år tillbaks mot Fridas WBC (World Boxing Council) -bälte. Dessutom lägger IBF (International Boxing Federation) sitt världsmästarbälte på högen och vi har en rekordstor prispott för segraren mellan världens just nu två bästa boxare. Skulle Frida vinna befäster hon sin position som världens bästa boxare, alla viktklasser inräknat.

Åtvidabergstjejen Frida Wallberg har dominerat den kvinnliga fjädervikten och försvarade så sent som i april sitt WBC-bälte i super fjädervikt för andra gången. Men för att det ska bli ett tredje titelförsvar, och dessutom storslam med den historiska trippeln, krävs en riktigt bra match av Frida. Hennes motståndare Diana Prazak har elva raka segrar varav sju på knock. ”Dirty Di” som hon kallas är känd för sina hårda slag och knockout-kraft.

Matchen går på galan Rumble of the kings - Fight Night i Linköping den 16 november.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning