Trefaldig världsmästare skjuten i ansiktet i natt

Boxningslegendaren ”Macho” Camacho akut till sjukhus

1 av 3
Hector Camacho fördes akut till sjukhuset i huvudstaden San Juan på Puerto Rico. Foto: AP
SPORTBLADET

Hector ”Macho” Camacho, 50, kämpar för sitt liv efter ett skottdrama i natt. Skottet träffade i käken när den trefaldige världsmästaren i boxning satt i sin bil.

– Den här killen är en katt med nio liv, om någon kan överleva det här så är det han, säger boxarens agent Steve Tannenbaum.

Hector Camacho gjorde sin senaste match i ringen 2009, men 50-åringens representant har senaste tiden pratat om en eventuell sensationell comeback under 2013 för den gamle boxningsstjärnan.

– Vi pratade om comeback även fast han är 50. Jag kände att han var kapabel till det, säger Hectors representant Steve Tannenbaum enligt AP.

Camacho, som bland annat erövrade tre bälten under 1980-talet, måste nu i stället fokusera på en helt annan fajt – att överleva nattens skottskador.

”Extremt känsligt”

”Macho” blev beskjuten när han satt i sin bil i hemstaden Bayamon på ön Puerto Rico i Västindien. Skottet ska ha gått rakt igenom käken, vidare in i den högra axeln och skadat ett par ryggkotor. En talesman på sjukhuset uppgav på onsdagsmorgonen att läget var extremt känsligt, och att skadorna kan leda till förlamning.

En annan man i bilen, med okänd koppling till Camacho, avled direkt.

Dömdes till fängelse

Efter en lysande karriär med titlar i superlättvikt, lättvikt och junior weltervikt, tog ”Machos” liv en mer dyster vändning med problem som droger, alkohol och anklagelser om hustrumisshandel. 2007 dömdes han till sju års fängelse för att ha rånat en datoraffär i Mississippi, men det slutade med att han fick skyddstillsyn och avtjänade två veckor i fängelse.

Camacho hade under karriären ett imponerande facit med 79 segrar, 6 förluster och 3 oavgjorda. En av segrarna kom mot en av de allra största genom tiderna, Sugar-Ray Leonard, som förlorade i sin comeback 1997 då Camacho kunde återta sitt IBC-mellanviktsbälte.

FAKTA

Héctor Luis Camacho

Smeknamn: ”Macho” Camacho

Född: 24 maj 1962

Matcher: 88 – 79 segrar (38 på KO), 6 förluster och 3 oavgjorda