”Skoglunds segersvit kommer att ta slut”

Passningen till svensken inför titelfajten

Foto: STEFAN ALFELT
Erik Skoglund.
SPORTBLADET

Boxaren Erik Skoglund, 23, har slagit tre italienare i karriären.

Men kommande motståndaren Stefano Abatangelo, 32, tänker inte bli den fjärde när de möts i en titelfajt om drygt två veckor.

– Hans segersvit kommer att ta slut, säger italienaren.

Om mindre än två veckor, den 13 september, går världens bäste boxare Floyd Mayweather Jr upp i ringen i Las Vegas. Samtidigt, i danska huvudstaden Köpenhamn, sker en kanske ännu mer intressant match med svenska ögon sett.

Obesegrade svenskstjärnan Erik Skoglund siktar då på att ta karriärens 21:a raka seger. Två mästarbälten står på spel. Dels försvarar Nyköpingssonen den EU-titel han tog för ett år sedan, dels gäller matchen också IBF:s interkontinentala titel.

Motståndaren Stefano ”The Hammer” Abatangelo har vunnit 18 av sina 22 proffsmatcher. I fjol gick han tiden ut mot nuvarande WBA-världsmästaren Jürgen Brähmer, 35, som likt Skoglund också tillhör tyska Team Sauerland.

– Jag var för försiktig när jag mötte hans lagkamrat Brähmer förra året. Men den här gången tänker jag inte göra samma misstag. Jag respekterar Erik men tänker pressa hårt och gå rakt igenom honom, säger Abatangelo i ett pressmeddelande.

”Kommer ta slut 13 september”

Framför allt vill han som italienare få upprättelse . Tre av hans landsmän har fått se sig besegrade av Skoglund. Två har blivit knockade.

– Erik har haft framgångar mot italienare tidigare men det kommer att ta slut den 13 september, säger han.

Men om framgångarna fortsätter och Skoglund vinner i Köpenhamn börjar han att på allvar cementera sin stjärnstatus. Han rankas redan som femma i lätt tungvikt på IBF:s världsranking och fyra på WBO:s.

– Jag räknar med att kunna slå den här killen och gör jag det blir det ett steg närmare den VM-titel som Sauerland hoppas få upp mig till. Vi tror inte att det ska behöva vara så många matcher bort, sa Skoglund i en intervju med Sportbladet i slutet av juli.

ARTIKELN HANDLAR OM