Mike Tyson hjälpte skadad MC-förare

1 av 5 | Foto: AP Photo/Ryan Chesley via Stephen Stubbs
Mc-föraren Ryan Chesley tog själv den här bilden efter sin olycka på en leende Tyson.
SPORTBLADET

Före detta tungviktsboxaren Mike Tyson, 48, är känd för sin aggressivitet i ringen.

Han visade dock upp en mer omhändertagande sida då han i förra veckan stannade till för att hjälpa en skadad MC-förare på en motorväg i Las Vegas.

I tisdags kväll var 29-årige Ryan Chesley ute och åkte motorcykel i Las Vegas då han blev trängd av en taxi. Chesley med motorcykel gick i backen och han blev liggande längs motorvägen.

När han kvicknat till efter kraschen och tittade upp var det första han såg Mike Tyson som stod och skrek till folk att inte röra Chesley som var svårt skadad.

– Han trodde att han hallucinerade, att han var i en annan värld, säger Chesleys juridiska ombud.

Trots brutna ben och trasiga leder kunde Chesley fortfarande röra sin högerhand. Det första han gjorde var att plocka upp sin telefon och ta en bild av tungviktsboxaren.

Så fort sjukvårdare dök upp på platsen så försvann Tyson lika fort som han dykt upp. "Tyson försvann, som någon sort superhjälte" beskriver Chesleys juridiska ombud.

Fruktkorg som tack

Efter olyckan har Tyson tagit emot en fruktkorg med ett handskrivet tackbrev säger Tysons assistent Steve Lott.

"Tack så mycket för att du hjälpte mig efter olyckan. Det måste vara en av de tryggaste upplevelser i världen när Tyson säger åt folk att inte röra en" skriver Chesley i brevet som nyhetsbyrån AP publicerat.

Enligt Lott var halva fruktkorgen uppäten på måndagen, pistagenötterna ska ha gått åt först av allt.

Chesley har fått lämna sjukhuset men kommer att behöva operation för sina skador.

Mike Tyson blev världsmästare i tungviktsboxning redan som 20-åring och har haft en enastående karriär med över 40 knockout-vinster. Boxarens liv har också kantats av skandaler, bland annat då han bet sin motståndare Evander Hollyfield i örat 1997. 2005 avslutade han karriären som boxare.