Klart: Så sänds fajten mellan Mayweather och Pacquiao

1 av 2
Floyd Mayweather.
SPORTBLADET

Det har målats upp som en av de största matcherna i boxningens historia.

Nu är sändningsrättigheterna för den svenska marknaden i hamn.

– Det är det förstås väldigt kul att en sådan här supermatch sänds på Viaplay, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Det är fajten som boxningsvärlden väntat på. Efter år av spekulationer och förhandlingar blev matchen till slut blev verklighet. Och om mindre än tre veckor, den 2 maj, drabbar Floyd Mayweather jr och Manny Pacquiao samman inuti MGM Grand Garden i Las Vegas över tolv ronder om WBO-, WBA- och WBC:s världsmästarbälten.

”Väntat i över 20 år”

Nu står det även klart att hur matchen sänds i Sverige. Viaplay meddelar i dag att man säkrat rättigheterna till superfajten. 


– En match av den här digniteten har boxningsvärlden väntat på i över 20 år. Den når såväl sportsliga som ekonomiska höjder i USA och det ryktas om att ringsidebiljetter kan gå loss på en miljon kronor på den svarta marknaden, säger Viasats sportchef Per Nunstedt i en kommentar.

”Väldigt kul”

Matchen är inte inkluderad i något Viaplay-paket utan kommer att gå att köpa som pay-per-view för 499 kronor. Den sänds inte i traditionell tv.

– Vi har sedan många år varit det naturliga hemmet för den boxningsintresserade och därför är det förstås väldigt kul att en sådan här supermatch sänds på Viaplay, säger Per Nunstedt.