Klitjko försvarade sitt tungviktsbälte

Ukrainaren besegrade Jennings på poäng

1 av 4 | Foto: AFP
Wladimir Klytsjko försvarade bältet mot Bryant Jennings i Madison Square Garden.
SPORTBLADET

NEW YORK. Vladimir Klitjko är fortfarande världsmästare.

Han försvarade sitt tungviktsbälte mot Bryant Jennings i natt – i den första stora titelmatchen på Madison Square Garden på sju år.

– Jag är mycket glad över att vara champion, men det var en av de svårare matcher jag gått. Jennings boxades riktigt bra, säger den 39-årige ukrainaren.

Så gick det sen för 13 boxningslegendarer

Fajten som på förhand hade beskrivits som vårens största happening på Manhattan – och de facto var den första titelmatchen på Madison Square Garden sedan 2008 – blev inget jättedrama.

30-årige Philadelphia-sluggern Bryan Jennings gav visserligen Vladimir Klitjko bättre motstånd än väntat – i synnerhet med tanke på att han de facto bara boxats i sex år.

”Gav mig en rejäl fajt”

Men den regerande mästaren vann majoriteten av de tolv ronderna klart. Domarna fick poängen till 118-109, 116-111 och 116-111.

– Jennings gav mig en rejäl fajt, det var en av de svårare matcherna på länge. Han är en riktigt stor boxare och han kommer ha stora framgångar i framtiden, sa Klitjko till HBO direkt efter segern.

Många tyckte att han den väldige ”Doctor Steelhammer” såg mindre explosiv ut än vanligt och till exempel inte använde sin fruktade höger lika ofta, eller effektivt, som vanligt.

– Nej, men det var på grund av min motståndare. Han lät mig inte använda den. Han är som sagt en bra boxare, säger han.

Missnöjd med domarna

Jennings erkände sig besegrad, men tyckte domarna var väl snåla med poängen.

– Det var jämnare än de fick det till. Jag vänder mig lite mot de där siffrorna, sa han besviket.

Det var artonde gången Vladimir Klitjko vann en titelmatch.

Så gick det sen för 13 boxningslegendarer