Fruktar att världens rikaste kan bli pank

Pappans oro: ”De flesta fajters hamnar där till slut – och tar med sina kompisar i fallet”

1 av 2 | Foto: AP
Floyd Mayweaters pappar tror att sonen kommer slösa bort alla pengar
SPORTBLADET

Floyd Mayweather är världens bäst betalde idrottsman och uppges tjäna 180 miljoner dollar bara för att ställa upp i superfajten mot Manny Pacquiao.

Ändå är hans pappa orolig.

– När du har så mycket pengar är det svårt att behålla kontrollen, säger han.

På lördag smäller det.

Flera års väntan är över – äntligen kliver Floyd Mayweather och Manny Pacquiao upp i ringen i vad som benämns som ”århundradets boxningsmatch”.

En fajt som handlar lika mycket om prestige som om pengar.

Uppgifter gör gällande att 38-årige Mayweather – bara genom att ställa upp i matchen – kommer att öka sin förmögenhet från 420 miljoner dollar (3,5 miljarder kronor) till 600 miljoner dollar (5,1 miljarder kronor).

”De flesta hamnar där”

Ändå är Mayweathers pappa – Floyd Mayweather Sr – orolig för att hans son en dag kommer att bli pank, enligt DailyMail.

– Det är bara att kolla på alla miljonärer som blir bankrutt. När du har så mycket pengar så är det svårt att behålla kontrollen. Ett par hundra miljoner (dollar) extra till det du redan har kan låta som en stor sak, men samtidigt går det att göra så mycket saker för pengarna…, säger pappa Mayweather och fortsätter.

– Om Floyd gör det rätta så kommer han att säkra sin framtid. Samtidigt kan man – oavsett hur stor summan är – bränna alla pengar på två år om man lägger dem på lyxprylar, resor, bilar och kvinnor… De flesta fajters hamnar där till slut, och de tar med sina kompisar i fallet.

”Allt under kontroll”

Enligt DailyMail har Floyd Mayweather – som är etta i tidningen Forbes lista över de bäst betalda idrottsmännen – köpt 100 bilar de senaste 18 åren. Däribland 16 Rolls Royces samt tre Bugattis värda mellan 8-25 miljoner kronor styck. Han har också en stor förkärlek till lyxklockor, och gillar att satsa stora pengar på sportevenemang.

Men själv manar Floyd Mayweather till lugn.

– Jag har allt under kontroll. Jag har bra människor runtomkring mig som sköter min ekonomi. Jag kan avsluta min karriär när jag vill. Jag har gjort bra investeringar och har tryggat min familjs framtid, säger han.

Matchen mot Manny Pacquiao går av stapeln klockan 05.00 på lördag natt, svensk tid.