”Gäddan” tog tolfte raka vinsten

Foto: Stefan Alfelt
Adrian ”Gäddan” Granat vann på TKO.
SPORTBLADET

Tungviktaren Adrian ”Gäddan” Granat fortsätter att rada upp segrar i proffsringen.

Svåre serben Samir Kurtagic var färdig i sjätte ronden.

– Det blev ingen riktig knock eftersom de kastade in handduken, men de ville inte få honom halvt ihjälslagen, säger Gäddan efter segern i Bukarest.

I Gäddans matchlista kommer det att stå TKO. Elfte knockoutsegern i tolv raka segrar som proffs. En meritlista som uppmärksammas i boxningsvärlden.

– Matchen var helt ok, men jag är lite mycket perfektionist. Jag stänkte inte riktigt ut som jag brukar, men han är svår att boxas mot. Han ”klyddar” mycket med huvudet och är en jobbig jävel med en massa fula saker för sig.

– Men jag fick in ganska mycket. Han träffade inte alls, säger Gäddan.

Nu väntar vila

Kurtagic förra match var en bökig förlust mot Sveriges andra stora tungviktstalang Otto Wallin i Nyköping. Den matchen gick tiden ut, som serbens alla tidigare förluster gjort.

– Jag är den ende som stoppat honom och det är jag nöjd med, säger Gäddan som nu ska ta några månaders ledigt från matchandet.

– Nästa match blir den 4 juni någonstans i mellan-Tyskland. Jag behöver lite tid till återhämtning nu.

Vill slåss om Europabältet

Efter den matchen tänker han trappa upp jakten på de stora titlarna.

– Planen är en match om Europabältet i slutet av året och efter det siktar jag in mig på vinnaren av Kubrat Pulev och Dereck Chisora.

Pulev och Chisora möts om EBU:s tungviktstitel i Hamburg den 7 maj. Oavsett vem av dem som vinner innebär det ett jättekliv uppåt mot tungviktens absolut största för Adrian Granat om han blir segrarens näste utmanare.

ARTIKELN HANDLAR OM