”Gäddan” till attack mot Klytjko

Granat tappade respekten för mannen som dominerat tungviktssporten

Foto: Bildbyrån
Sveriges Adrian Granat (ståendes).
SPORTBLADET

Tyson Fury chockade boxningsvärlden när han poängbesegrade superstjärnan Vladimir Klytjko.

Men en som välkomnade Klytjkos förlust var svenska tungviktshoppet Adrian ”Gäddan” Granat.

– Klytjko är ingen hedersman, säger ”Gäddan.”

Adrian Granat var med och byggde upp Vladimir Klytjko inför matchen mot Fury som sparring. Det var då Granat tappade respekten för mannen som dominerat tungviktssporten i ett årtionde. Nu hoppas Adrian att Fury även vinner returen i sommar i England.

– Även om man såg upp till Klytjko som världsmästare fanns det inget att se upp till hur han är runt omkring. Många fula taktiker. Det är platt och det läggs en tyngd över hela tungviktsdivisionen när han är mästare, säger Gäddan.

Han tänker exempelvis på Klytjkos titelförsvar mot Kubrat Pulev där Vladimir ofta hängde över den kortare motståndaren för att trycka ned honom och förhindra att han kunde boxas ut.

– Så ska inte en mästare agera. Framförallt inte utan att bli tillsagd.

”Blev arg”

Men mest är det hur Vladimir Klytjko uppträdde under sparringveckorna som retar Granat.

– Vi körde på båda två. Gav och tog. Jag visade ingen respekt alls i ringen och då blev han arg. Sen försökte dom lura mig genom att tränaren gav mig en annan taktik i stället för att säga hur de ville ha det. Bara för att Klytjko skulle få känna sig tuff och stark.

Ångrar inget

Samtidigt ångrar han absolut inte veckorna med superstjärnan eftersom det gav fantastisk träning och erfarenhet.

– Vissa dagar var jag bättre. Flera sa att de aldrig någonsin sett någon sparra så bra mot Klytjko. Det blev en självförtroendeboost, att jag är uppe och nafsar på den nivån.

Adrian Granat har gjort sig ett namn i tungvikten och näste stjärna som vill ha hjälp av honom är ryske världstrean Alexander Povetkin inför dennes match i Moskva 21 maj mot obesegrade amerikanske knockoutkungen Deontay Wilder, 35 KO på 36 segrar.

– Hinner jag bara få visum åker jag till Moskva för tre veckors sparring mot Povetkin, berättar ”Gäddan”.

Om bara något år handlar det förmodligen inte om sparring när Adrian Granat ställs mot tungviktens absolut största namn. Han är fast besluten om att bli bäst av alla.

ARTIKELN HANDLAR OM