Jones: ”Ska fortsätta krossa drömmar”

Stod öga mot öga med "The Mauler" i Toronto i dag

Foto: UFC.COM
Jones och Gustafsson - öga mot öga.
SPORTBLADET

Jon Jones är nummer ett i världen efter Anderson Silvas sensationella förlust i helgen.

Men amerikanen tror inte att Alexander Gustafsson kan stå för en liknande skräll.

– Jag tänker fortsätta att krossa folks drömmar, säger han.

Den 21 september i Toronto kliver Alexander Gustafsson, 26, och Jon Jones, 25, upp i ringen och gör upp om mästarbältet i UFC:s lätta tungviktsklass.

Men redan i dag stod de öga mot öga i Kanadas största stad på en presskonferens.

– Det känns fantastiskt, jag är så taggad inför den här fajten. Jones kommer att bli det tuffaste testet i hela min karriär, han är mästare av en anledning, men jag är ruskigt motiverad, säger Gustafsson.

”Jag var i chock”

I lördags satt de båda ringside när superstjärnan Anderson Silva, i många år ansedd som världens bästa fajter, förlorade sin första match på sju år.

Brassen tappade därmed förstaplatsen på UFC:s kilo-för-kilo-ranking till Jon Jones.

Att se Chris Weidman fälla "den omöjlige" Silva motiverade Alexander Gustafsson att göra något liknande med Jones.

– Jag var i chock när Silva förlorade men det visar bara att alla är människor och alla kan förlora. Det tände en gnista och motiverade mig, säger svensken.

Jones blev motiverad

Men amerikanen säger sig inte vara orolig:

– Det motiverade mig också. Att se Anderson förlora var en väckarklocka, även om jag aldrig skulle sänka händerna som han gjorde. Chris Weidmans drömmar gick i uppfyllelse och det motiverade mig att fortsätta krossa folks drömmar, säger Jones.

Mot Gustafsson har han chansen att sätta nytt rekord för flest antal titelförsvar i divisionen. I slutet av april besegrade han Chael Sonnen och tangerade legendaren Tito Ortiz med fem stycken.

– Det är ingen extra press för att ett rekord står på spel utan det känns helrätt med den här fajten. Alexander ville verkligen ha en titelmatch och jag ville verkligen möta honom. Allt är precis som jag vill att det ska vara, säger Jones.

Fotnot: Alexander Gustafsson har chansen att ta hem mästarbältet i lätt tungvikt på UFC 165 i Toronto den 21 september. Han möter amerikanske underbarnet Jon Jones som har vunnit 18 av karriärens 19 matcher. I förlusten totaldominerade han men blev diskvalificerad för en otillåten armbåge.