Han gör comeback – efter fängelsedomen

”Hans krigarhjärta har inspirerat många”

Foto: Foto: Pär-Olof Sännås.
Reza Madadi i Stockholms tingsrätt.
SPORTBLADET

I maj gör Reza ”Mad Dog” Madadi, 35, comeback i ringen.

– Reza är en fantastiskt idrottsman, säger galans vd Babak Aghavali.

MMA-fajtern Reza Madadi anhölls den 24 maj, misstänkt för en ”smash and grab”-kupp mot den exklusiva butiken Bottega Veneta på Birger Jarlsgatan i Stockholm, då väskor till ett värde av 1,7 miljoner kronor stals.

Den framgångsrike kampsportaren dömdes i mitten av augusti till ett och ett halvt års fängelse men har överklagat domen till hovrätten och är därför på fri fot.

Kort efter domen kastades han också ut ur organisationen UFC med anledning av ”brott mot organisationens uppförandepolicy”.

”Känner få som tränar lika hårt”

Men snart kommer ”Mad Dog” att kliva upp i ringen igen.

35-åringen ställer upp i Superior Challenge-galan i Helsingborg den 3 maj. En gala han vann år 2011, när den arrangerades på Hovet, Stockholm.

– Reza är en fantastisk idrottsman och jag känner till väldigt få personer som tränar lika hårt som han gör. Madadis idrottsliga prestationer i Superior Challenge har lämnat få personer oberörda och hans järnvilja och krigarhjärta har underhållit och inspirerat många. Jag ser verkligen fram emot att se honom tävla i Superior Challenge igen den 3 maj i Helsingborg Arena, säger galans vd Babak Aghavali i ett pressmeddelande.

Nekar brott

Sportbladet har sökt Reza Madadi för en kommentar utan framgång.

I en intervju med mmaviking.com, publicerad i slutet av november, bedyrade ”Mad Dog” än en gång sin oskuld till ”smash and grab”-kuppen.

– Tro inte på allt som står i tidningarna. Varför skulle jag behöva göra en ”smash and grab”?… Jag vill bevisa för alla att det inte stämmer. Det har varit tufft. Jag är sugen på att fajtas igen, sa han då.

Vem han kommer att möta i galan den 3 maj är ännu inte bestämt.

ARTIKELN HANDLAR OM