Jones försvarade bältet – vägrade prata ’Mauler’

Jones vann överlägset mot Glover Teixeira

1 av 4 | Foto: Reuters
SPORTBLADET

Jon Jones försvarade sin UFC-titel i lätt tungvikt med en imponerande uppvisning mot Glover Teixeira.

En seger som öppnar för returmatchen alla vill se.

På presskonferensen efter galan bekräftades också att det blir en ny titelmatch mot Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

– Jag vill inte prata om den grabben, jag tänker inte prata om honom alls, säger Jones.

Teixeira som hade 20 raka segrar innan matchen försökte att utmana Jones med tunga slag i stående men mästaren var för snabb och för säker.

– Det blev mycket improvisation, sa Jones om sin överlägsna seger.

Han tog kampen på Teixeras villkor med stående boxning och vann den. Sedan gick han in tätt på sin motståndare och skickade iväg en mängd överraskande armbågar som träffade hårt.

Fick in blodig armbåge

Tre gånger slog Jones munskyddet ur munnen på Teixeira och när en armbåge slog upp ett djupt jack över Teixeiras högra ögonbryn i tredje ronden hade brassen inte mycket att sätta emot mer.

Jon Jones vann i överlägsen stil och kunde avsluta med att dansa undan i ringen sista minuten. Väl medveten om sitt ointagliga poängöverläge. Alla tre domarna hade 50–45 till Jones.

På den efterföljande presskonferensen vid UFC 172 bekräftade UFC-presidenten Dana White att Alex Gustafsson står näst på tur för Jones, som dock inte var särskilt sugen på att prata om svensken. Han ville inte ens nämna Gustafsson – den ende som varit i närheten att rubba mästaren – vid namn utan refererade bara honom till ”grabben”.

– Jag har det bra just nu och har precis vunnit en fight. Jag vill inte prata om den grabben, jag tänker inte prata om honom alls, sa Jones som svarade på precis samma sätt när han fick frågan igen lite senare, men omformulerad, enligt 5thround.com.

Nattmatch i Stockholm?

När matchen blir av är ännu inte bestämt. Men enligt White vore Stockholm en ideal plats för returen – dock på ”vanlig” amerikansk tid.

– Vid den tidpunkten så är det ljust dygnet runt där borta, eller det är mörkt typ fyra timmar om dagen, säger White enligt mmajunkie.com.

– Så det skulle bli vid klockan fyra på morgonen.