”Gustafsson måste ha slagit i huvudet”

Repliken efter The Maulers svala intresse

Foto: TT
Anthony Johnson och The Mauler.
SPORTBLADET

Alexander Gustafsson, 27, väntar hellre på en titelfajt än möter topprankade Anthony Johnson, 30.

Nu skickar amerikanen en syrlig passning till svensken.

– Gustafsson måste ha slagit i huvudet, säger han.

I väntan på titelmatchen mellan Jon Jones och Daniel Cormier pågår ett ordkrig mellan två andra toppnamn i den lätta tungvikten. Glödhete fajtern Anthony ”Rumble” Johnson, rankad femma i divisionen, har utmanat svenske världsstjärnan Alexander Gustafsson, rankad etta bakom mästaren Jones.

Men Arbogasonen väntar hellre på den titelfajt han häromdagen garanterades av UFC.

– Hade den matchen tagit mig någonstans hade jag varit först att acceptera, säger Gustafsson i en intervju med Expressen.

”Vi är inte på skolgården längre”

”The Mauler” tycker att Johnson borde gå minst två matcher till innan han finns med i diskussionen. Svensken säger att han inte tänker gå in och veva mot första bästa motståndare.

– Vi är inte på skolgården längre, det handlar inte om vem som är tuffast utan om min karriär. Man måste tänka taktiskt, säger han till Expressen.

En ilsken Anthony Johnson har sett Gustafssons uttalanden och tagit till orda i sociala medier.

– Vad läste jag precis? Gustafsson måste ha slagit i huvudet. Jag respekterar hans åsikt men en sak är saker: jag lämnade skolgården för länge sedan, jag är på slagfältet nu, skriver han.

”Förnuftigt att fajtas”

Efter helgens gala i Sacramento fick UFC-presidenten Dana White frågor gällande "The Maulers" situation. Han sa att han gillade tanken på en eventuell fajt mot Johnson.

– Det vore förnuftigt av honom att fajtas. När du når den nivån som Gustafsson ligger på, varför inte vara aktiv? Då håller han sig i form och tjänar pengar. Var aktiv, tjäna pengar och vänta på din titelchans, säger White.