”Tuff match, men jag går därifrån som en vinnare”

Foto: BILDBYRÅN
The Mauler intervjuas av Sportbladets reporter.
SPORTBLADET

Amerikanen Anthony ”Rumble” Johnson, 30, utmanade Alexander Gustafsson, 27.
Nu har en nästan fullt återställd ”The Mauler” tackat ja.
– Det blir en tuff match men jag går därifrån som vinnare, säger han till Sportbladet.   

Det har varit många turer fram och tillbaka i UFC:s lätta tungviktsdivision den senaste tiden. Nu börjar det klarna en aning.
Alexander Gustafsson har blivit lovad vinnaren i titelmatchen mellan Jon Jones och Daniel Cormier i Las Vegas den 3 januari. Innan dess vill han möta Anthony Johnson, rankad femma i världen, som nyligen utmanade honom.
– Anthony, det är ingen som gömmer sig för någon här. Vi är båda professionella fajters och det här är vårt jobb. Jag förstår att det är frustrerande att inte få någon respons när man utmanar någon, därför tänker jag inte göra dig besviken, skriver ”The Mauler” via sin app Mikz, och fortsätter:

– Jag kommer att vara helt återställd inom ett par veckor så när som helst från januari och framåt är jag redo att möta dig. Nu är det upp till UFC att sätta ihop den här matchen. Jag ser fram emot att skriva på papperna och visa dig hur ett slagfält ser ut, skriver han.

Fit efter skadan

När Sportbladet träffade Gustafsson på Allstars Training Center tidigare under torsdagen sade han sig vara 95 procent återställd efter sin knäoperation för en månad sedan.
Han gav också sin syn på ”Rumble” som motståndare.
– Tuff, duktig och stark men ingenting som jag inte har känt på förut. Jag är självsäker och vet att jag kommer gå in och prestera. Det blir en tuff match men jag går därifrån som vinnare.
Han har bara gått två matcher i lätt tungvikt sedan återkomsten till UFC. Är han redo för att möta dig?
– Nej, det tycker jag inte.