”Hör hemma i UFC”

22-åriga svenskan vill bli mästare

SPORTBLADET

Obesegrade MMA-fajtern Pannie Kianzad, 22, från Helsingborg har chansen att skriva historia.

Den 15 november kan hon bli organisationen Cage Warriors första världsmästare i bantamvikt.

– Jag har sagt från början att jag sysslar med den här sporten för att bli mästare, säger hon till Sportbladet.

Foto: Twitter @BanzaiKianzad
Pannie Banzai Kianzad.

Två veckor har passerat sedan Pannie Kianzad knockade holländskan Megan Van Houtum på en gala i Jordanien. Segern var hennes sjätte raka i karriären och gjorde att hon nu står inför sitt livs chans.

Lördagen den 15 november i London möter hon jättetalangen Agnieszka Niedzwiedz, 19, om Cage Warriors mästarbälte i bantamvikt (61 kilo). Polskan är också obesegrad i sin karriär men har gått sju matcher, alltså en mer än Kianzad.

– Jag är jätteexalterad och glad över att få den här chansen. Jag vet att jag kommer att bli mästare, säger skånskan till Sportbladet.

Cage Warriors rankas som den största MMA-organisationen i Europa. Det här blir deras första titel i bantamvikt för kvinnor. Matchen blir galans största.

– Grymt såklart. Jag vill skriva historia och bli den första mästaren, säger Kianzad.

”Velat möta henne länge”

Ni är båda obesegrade. Hur ser du på det?

– Jag har velat möta henne länge. Båda är i sin prime och har presterat väldigt bra. Vi har respekt för varandra och jag kommer att bli hennes tuffaste motståndare. Men det vågar hon nog inte erkänna, säger ”Banzai” och fortsätter:

– Att gå huvudmatchen på en Cage Warriors-gala blir också speciellt. Det hade jag aldrig kunnat drömma om.

Drömmer du fortfarande om UFC, då?

– Det har varit mycket snack om UFC och absolut, jag hör hemma där. Jag har varit kritisk mot några av de tjejerna eftersom jag själv slagit en av dem. Men nej, jag tänker inte ett dugg på det. Jag har ett nytt kontrakt med Cage Warriors och trivs väldigt bra, säger Kianzad.

Sedan tidigare finns det redan en svensk mästare i organisationen men det på herrsidan i form av mellanviktaren Jack Hermansson, 26, från Uddevalla.