”Maulers” motstånd blir avstängd i UFC

Mötet med Gustafsson i fara: ”Alex är jättearg” Jones till Sportbladet: ”Det där är hemskt”

1 av 2 | Foto: TT
Anthony Johnson och The Mauler.
SPORTBLADET

I dag skulle Anthony ”Rumble” Johnson ha presenterats som Alexander Gustafssons näste motståndare.

Men i natt kom beskedet att amerikanen stängs av från UFC på obestämd tid.

– Alex är jättearg, säger managern Tomas Ghassemi till Sportbladet.

Amerikanska sajten Bloody Elbow kunde i går publicera en polisrapport där modern till två av Anthony Johnsons barn vittnar om hur hon under en incident 2012 blivit misshandlad av Johnson och fick två tänder utslagna. I anklagelserna framgår även att hon mottagit hot som hon tror kommer från hans vänner.

Johnson har tidigare varit gripen 2009 efter ett bråk med en annan kvinna och åtalades då för bland annat misshandel.

Det senaste fallet av misstänkt hustrumisshandel har fått UFC att agera och vid midnatt gick organisationen ut med följande klargörande:

”Vi är medvetna om situationen med Anthony Johnson och som ett resultat av detta stänger vi av honom på obestämd tid. Vi har anlitat en utomstående advokatbyrå och så fort vi har mer information så kommer vi bestämma om ytterligare handling är nödvändig.”

”Rumble” själv menar att uppgifterna är falska och skriver till sina fans på sin Facebook-sida:

”All skit som folk säger och hur långt de är beredda att gå bara för att få ut en lögn här helt jävla otroligt. Det är allt jag har att säga, och tack för all support och positiva feedback ni ger mig.”

Sportbladet kan avslöja att matchen mellan Gustafsson och Johnson skulle ha presenterats i dag. En muntlig överenskommelse hade nåtts mellan alla inblandade parter.

”Får prata med UFC”

I stället fick svenskens team det dystra samtalet i natt.

– Jag tycker synd om Alex, allt går emot stackaren just nu. Det finns ingen han kan möta. Vi accepterade den här matchen eftersom Johnson hade varit kaxig och kallat Alex för en fegis. Sedan händer det här, säger Ghassemi.

Vad händer nu?

– Vi får prata med UFC och se vad de har att säga, säger Ghassemi.

Jones: ”Hemskt”

Sportbladet var i natt i telefon med UFC-mästaren Jon Jones när nyheten spreds i sociala medier.

– Jag tror att Anthony Johnson är kapabel till att knocka Gustafsson. Jag ger "Rumble" en enormt stor chans, sa Jones innan han informerades om situationen.

– Är han avstängd? Oj. Snacka om att lätta tungviktarna har betett sig dåligt på sistone. Det där är hemskt, säger han.

Missa inte Sportbladets 100 sidor tjocka MMA-bibel” – beställ redan nu!

FAKTA

DETTA HAR HÄNT

Alexander Gustafsson, 27, skulle ha mött mästaren i lätt tungvikt Jon Jones, men fajten ställdes in efter att Gustafsson tvingats operera sitt knä. Mästaren fick en ny motståndare i Daniel Cormier, men även den matchen har skjutits upp till 3 januari sedan Jones blivit skadad.

Svensken blev efter mycket om och men lovad en ny chans på titeln, men där emellan har planen varit att han ska möta Anthony Johnson som han antog en utmaning ifrån.

Den 30-årige amerikanen har vunnit åtta raka matcher, den senaste på knock mot veteranen Antonio Rogerio Nogueira, och så här sa Gustafsson om sin tilltänkte motståndare när Sportbladet i somras träffade honom på hans träningscenter i Stockholm:

– Tuff, duktig och stark men ingenting som jag inte har känt på förut. Jag är självsäker och vet att jag kommer gå in och prestera. Det blir en tuff match men jag går därifrån som vinnare.