”Skulle behövt en rejäl bonus för att fajtas i Sverige...”

1 av 7
Jon Jones intervjuas i MMA-bibeln från Sportbladet – ute i butik 1 oktober!
SPORTBLADET

UFC ville arrangera en megafajt mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones på Friends Arena den här hösten. Men mästaren vägrade.

– Jag skulle behöva en rejäl bonus för att fajtas i Sverige, säger han till Sportbladet.

Jon Jones möter Daniel Cormier i Las Vegas den 3 januari. Alexander Gustafsson har blivit lovad en titelmatch mot segraren.

Mötet som MMA-fans världen över har törstat efter sedan september förra året är returen mellan UFC-mästaren i lätt tungvikt Jon Jones och Alexander Gustafsson.

Pappren var påskrivna och Arbogasonen hade precis börjat tränings­lägret när han tvingades operera menisken i sitt högra knä och ersattes av Daniel Cormier, före detta olympisk brottare.

Länge fördes diskussioner huruvida matchen skulle äga rum inför rekord­publik på Friends Arena i Stockholm. I slutändan valde man att placera megafajten i Las Vegas.

”Inte nödvändigt”

Jon Jones har precis klivit av flygplanet i Las Vegas när Sportbladet når honom på mobilen.

Du vägrade att möta Gustafsson i Sverige i september. Varför?

– Jag ser det inte som nödvändigt att åka dit. Jag är mästaren. Vill han möta mig kan han åka hit till Amerika och göra det. Han får för­söka ta med bältet hem till Sverige på egen hand, säger Jon Jones.

Vem ser du som den tuffaste motstån­daren, Gustafsson eller Cormier?

– Svårt att svara på men jag får nog säga ”Gus”.

Läs hela intervjun med Jon Jones i Sportbladets MMA-bibel som är ute i butik den 1 oktober. I tidningen möter du också alla svenskar som går upp i UFC Fight Night i Globen den 4 oktober, dessutom exklusiva intervjuer med Alexander Gustafsson och UFC-bossen Dana White.