Jones försvarade bältet mot Cormier

”The Mauler” efter segern: Inte imponerad

1 av 6 | Foto: AP
SPORTBLADET

Vägen ligger nu öppen för en ny supermatch mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson.

Jones tog sin 12:e raka seger när han försvarade bältet mot Daniel Cormier i morse.

”The Mauler” var inte sen med att ge sin syn på matchen.

”Jones, jag är inte imponerad av din insats”, skriver svenske UFC-stjärnan på Facebook.

Den hade beskrivits av många som den mest intressanta matchen på flera år i UFC. Båda i princip obesegrade, Jon Jones (20-1) och Daniel Cormier (15-0) hittills i sina karriärer, och att de båda verkar avsky varandra har gjort mötet än mer framemotsett.

Vid en pressupptakt i höstas kunde de inte hållas isär och råkade i luven på varandra inför världens kameror, som exempel.

Huvudfajten i UFC182 som fansen väntat på i ett halvår kanske inte levde upp till de höga förväntningarna och gick till fem ronder.

Det var först i fjärde ronden som Jones visade mästarklass, och brottningsspecialisten Cormier avslutade med en mäktig nertagning i sista ronden. Men det räckte inte mot mästaren som vann ett enhälligt domarbeslut (alla hade 49-46).

Irriterat avslut

27-årige Jones höjde armarna för att visa att han vunnit redan innan slutsignalen tjöt, något Cormier inte såg ut att uppskatta vilket ledde till en slagväxling som domaren var tvungen att kliva in och bryta.

Efteråt bjöd också Jones på något som skulle kunna tolkas som en barnförbjuden gest mot sin motståndare.

– All skit han snackade innan motiverade mig. Men jag tog bort hans nolla i kolumnen, säger Jones.

Försvarade titeln för nionde gången

Segern innebar hans åttonde titelförsvar på raken – en svit som säkert många svenska fans hoppas en viss ”The Mauler” ska ta stopp på.

Matchen kunde nämligen också ses som en ren semifinal inom lätt tungvikt där det redan var bestämt att vinnaren senare får möta segraren mellan Alexander Gustafsson och Anthony Johnson i en ren titelfajt.

24 januari på Tele 2 arena möts Gustafsson och Johnson.

ARTIKELN HANDLAR OM