”Hoppas bara han är redo när vi är redo...”

Efter Jon Jones kokainskandal – Alexander Gustafsson drömmer fortfarande om retur

Foto: TT
Alexander Gustafsson och Jon Jones.
SPORTBLADET

Alexander Gustafsson rival Jon Jones har testats positivt för kokain och lagt in sig själv på ett behandlingshem.

Men svensken är fortfarande inställd på en returmatch.

– Vi hoppas att han finns tillgänglig när vi är redo, säger ”The Maulers” manager Tomas Ghassemi till Sportbladet.

Det damp ner som en bomb inom kampsportvärlden i går kväll när nyheten att Jon Jones testats positivt för kokain och lagt in sig själv på ett behandlingshem kom ut.

– Jag vill be om ursäkt till min fästmö, till mina barn, till min mamma och pappa och till mina bröder för misstaget jag begått. Jag vill också be om ursäkt till organisationen UFC, till mina tränare, mina sponsorer och speciellt till mina fans. Jag tar den här behandlingen väldigt seriöst. Därför ber jag er nu om att lämna mig och min familj i fred, sa 27-åringen i ett uttalande.

”Är tragiskt”

Nyheten chockade även Alexander Gustafsson och hans team.

– Vi blev jätteöverraskade. När Alex ska gå en match har vi stenkoll på vad han stoppar i sig redan en månad före. Allt är noggrannsplanerat för honom. Att då, som Jon Jones gjort, sitta och festa en månad innan fajt, festa riktigt ordentligt dessutom, det är mer tragiskt än tråkigt egentligen. Speciellt för en sport som är en av världens mest krävande rent träningsmässigt, säger ”The Maulers” manager Tomas Ghassemi.

Hur ser ni på situationen?

– Det är olyckligt och tråkigt för en sådan stor idrottsman. Det är inget som hör till idrotten. Mycket mer än så finns inte att säga.

”Hoppas det går fort”

Ända sedan ”The Mauler” förlorade titelmatchen mot Jon Jones i Toronto i september 2013 har svensken drömt om en returfajt. Den 24 januari möter Arboga-sonen Anthony ”Rumble” Johnson på Tele2 Arena och tanken har hela tiden varit att vinnaren ska ställas mot Jon Jones.

Och ”The Maulers” team är fortfarande inställda på just en sådan fajt – trots att Jon Jones nu lagt in sig själv på ett behandlingshem.

– Substansen han tog räknas inte som prestationshöjande, så han är ju inte avstängd. Hans provsvar hade kommit ut innan den senaste matchen. Det enda som sker nu är att han går på rehab. Vi hoppas att det inte tar för lång tid, och att han blir bra så fort som möjligt så att han finns tillgänglig när vi är redo, säger managern Tomas Ghassemi.

Hur ligger Alex till inför sin kommande fajt?

– Han ligger bra till. Han kör på, ibland tre pass om dagen. Vi fick en påhälsning av antidopningskommissionen från Sverige häromdagen. Alex har fått göra ett prov och visat att han tränar på som vanligt, att han är ren. Vi är glada över att det här testet görs, och att det är ett överraskningstest, för det visar hur våra killar tränar. Att allt går rätt till. Och vi vill att motståndarna testas på samma sätt, så att allt är jämlikt.

ARTIKELN HANDLAR OM