En miljard tittare kan se ”Maulers” match

SPORTBLADET

Alexander Gustafsson vägde in och skrek ut till de välfyllda läktarna på Hovet:

– Är ni redo? Nu kör vi!

MMA-febern har gripit tag i Stockholm.

UFC drog till med att det kom cirka 1 000 åskådare till gårdagskvällens invägning men då räknade man nog bara de som satt på golvet. Räknade man med alla på läktarna var det snarare runt 3 000 personer som följde vad som hände på scenen.

Siffrorna runt UFC Sweden 4 är imponerande. UFC:s vd Dana White har uppgett att det sålts 28 000 biljetter till galan men förhoppningen är fortfarande att det ska komma drygt 30 000 för att se Alexander Gustafsson mot Anthony Johnson tidigt söndag morgon.

Stirrar ut varandra

Tv-sändningarna runt om i världen kan nå mellan 800 miljoner och en miljard hushåll och matchen mellan The Mauler och Rumble kommer att följas av hundratals miljoner tittare. Siffror som är ännu mer imponerande än en fylld Tele2 Arena mitt i natten.

När Alexander vägde in stod största delen av publiken upp och jublade. Ett öronbedövande svar på att MMA har kopplat grepp på en stor del av den svenska idrottspubliken.

En invägning är just inte något mer än en invägning. De som ska kämpa mot varandra går upp på en våg. Bröstar upp sig och stirrar sen på varandra. Inte mycket att se egentligen men känslan av att vara där på plats är det som lockar och kittlar. Luften vibrerar. Något är på gång och man vill vara med när och där det händer.

ARTIKELN HANDLAR OM